4.3.21

Παγώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Παγώνουν μέχρι νεωτέρας τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που είτε είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες εβδομάδες ή είτε πρόκειται να ξεκινούσαν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Με άλλα λόγια βάλλεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Την άποψη αυτή διατυπώνουν άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς θα συνεχιστούν μόνο τα πρωταθλήματα της Super League, Super League 2, Basket League και Volley League. Είχαν ξαναρχίσει οι προπονήσεις γ΄ εθνικής ποδοσφαίρου, ενώ είχαν αρχίσει τα πρωταθλήματα της Volley League γυναικών, Α1 πόλο ανδρών, Α΄ εθνική πόλο γυναικών καθώς και η χάντμπωλ Premier.
Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε για τις περιοχές που πλέον βρίσκονται σε αυστηροποιημένα μέτρα:
«Αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η χρησιμοποίηση εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών α) των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Super League και Super League 2, την Basket League και Volley League Και μόνο στις διεθνείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις των διεθνών Ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα τα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες,
Σε κάθε περίπτωση των παραπάνω εξαιρέσεων είναι εφικτή εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο προβλέπει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα έλεγχο με τεστ αντιγόνου για Covid19 από διαπιστευμένα εργαστήρια.
Επιτρέπεται η χρήση των εγκαταστάσεων από όσους βρίσκονται στις ονομαστικές εγκαταστάσεις που εκδίδει η ΓΓΑ κατόπιν εισήγησης της ΕΟΕ και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία τους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου