6.3.21

Δεν είναι έγκυρα τα δείγματα του βιολογικού

Ανησυχία επικρατεί στην Καλαμάτα από το βράδυ της Παρασκευής μετά την έκτακτη ανακοίνωση του δήμου πως στον Βιολογικό αυξήθηκε το ιικό φορτίο. Και μάλιστα εκτιμάται, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, ότι εκείνη τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή υπήρχαν αδρά περί τους 600 ενεργοί φορείς/ασθενείς στον κορονοϊό. Το δείγμα πάρθηκε 3 Μαρτίου και στις 5 του μηνός έφτασε το αποτέλεσμα. Με μία διαφορά. Τις καθημερινές ο βιολογικός Καλαμάτας δέχεται λύματα από περιοχές της Μεσσήνης αλλά και άλλων περιοχών. Έτσι το δείγμα της 3ης Μαρτίου δεν είναι αντιπροσωπευτικό μόνο της Καλαμάτας. Από το δήμο Καλαμάτας ζητήθηκε Κυριακάτικα νέα δειγματοληψία. Κι αυτό επειδή τη μέρα αυτή (Κυριακή) δεν «αδειάζουν» τα βυτία λύματα άλλες περιοχές. Κατόπιν αυτού θα απαντηθεί άλλο ένα ερώτημα. Τα 600 «κρούσματα» είναι μόνο από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα ή και από τις γύρω περιοχές; Από την πλευρά της δημοτικής αρχής πάντως δηλώνεται ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους φορείς.
Ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος έπαιξε και η δήλωση του περιφερειάρχη πως «η κατάσταση είναι ανησυχητική». Ο κ. Νίκας, μάλιστα, μετά την ενημέρωση που είχε από τον καθηγητή Τσιόδρα και τον υφυπουργό Χαρδαλιά βγήκε και είπε (μέσα από επίσημο δελτίο Τύπου) ότι διαγράφονται δύσκολες καταστάσεις για τις περιοχές Κορινθία, Αργολίδα, και Αρκαδία, οι οποίες καταστάσεις - με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν- αναμένεται να προκύψουν και στη Μεσσηνία. Η Λακωνία αποτέλεσε την Περιφερειακή Ενότητα όπου οι εξελίξεις είναι σημαντικά ηπιότερης μορφής.
• Από πλευράς δήμου Καλαμάτας έγινε γνωστό πως θα ζητηθεί να γίνουν επιπλέον ράπιντ τεστ και αύξηση του αριθμού εμβολίων ώστε να θωρακιστούν περισσότεροι κάτοικοι και να αποφευχθούν άλλα γεγονότα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου