5.3.21

Σπάνιο φαινόμενο. Σεισμός μέσα στο σεισμό

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις επανέφεραν το φόβο, μιάμιση περίπου ημέρα μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ, κι έβγαλαν και πάλι τους κατοίκους της Θεσσαλίας στους δρόμους, στα πάρκα και τις πλατείες.
Μία ακόμη νύχτα φόβου έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής της Ελασσόνας αλλά και της πόλης της Λάρισας, καθώς συνολικά 30 μετασεισμοί έχουν… ταρακουνήσει την περιοχή μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με μεγαλύτερο τα 3,7 Ρίχτερ στις 05.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο νεος μετασεισμός είχε επίκεντρο 17 χλμ δυτικά της Ελασσόνας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.
Πρόκειται για κύριο σεισμό που θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία, τόνισε μιλώντας για τη δόση των 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Θανάσης Γκανάς. Τόνισε ακόμη ότι σε συνέχεια του πρώτου σεισμού, ενεργοποιήθηκε ένα νέο ρήγμα που προκάλεσε τη νέα δόνηση.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε στη χώρα μας ήταν το 2014 στην Κεφαλληνία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου