5.3.21

Έγινε ανάνηψη του Κουφοντίνα

Μετά το μεσημέρι έγινε «ανάνηψη» αναφέρει ανακοίνωση του νοσοκομείου. «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».
Ο γιατρός του Θοδωρής Σκούκος δήλωσε πως «Παρά τις εκκλήσεις μέσω των δικηγόρων, δεν δόθηκε άδεια να τον δούμε. Το πρωί, με ενημέρωσαν από το νοσοκομείο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει πέσει σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της ταλαιπωρίας του οργανισμού και ότι θέλουν να του τοποθετήσουν ορό για ενυδάτωση, όμως εκείνος αρνείται. Μίλησα τηλεφωνικά μαζί του και προσπάθησα να του εξηγήσω κι εγώ την κατάσταση που έχει περιέλθει και ότι κινδυνεύει από μια μη αντιστρεπτή βλάβη», συμπλήρωσε ο γιατρός του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου