12.11.09

Νάντια Γιαννακοπούλου –Κατέθεσε 2 αναφορές στην Υπουργό Aγροτικής Aνάπτυξης για : Καταγγελίες για χειραγώγηση της τιμής του ελαιόλαδου – Ζημιές από Χαλαζόπτωση !!!


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή τις καταγγελίες του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, πρόσφατα δημοσιεύματα του περιφερειακού και τοπικού τύπου αλλά και την υφιστάμενη κατάσταση όσον αφορά την τιμή του ελαιόλαδου κατέθεσε αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην αναφορά, γίνεται ξεκάθαρο το κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται από μεγαλο-παραγωγούς και εκπροσώπους συμφερόντων εκτός του αγροτικού κόσμου, κυρίως γειτονικών χωρών. Η διαφορά στην τιμή του ελαιόλαδου την δεδομένη χρονική στιγμή είναι κατά πολύ μικρότερη της αντίστοιχης περσινής, ενώ ήδη εκφράζονται φόβοι ότι θα πέσει κι άλλο. Η νέα αναφορά έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη αναφορά για την τιμή του ελαιόλαδου που κατατέθηκε στις 5/11/09 από την κ Γιαννακοπούλου καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί το ζήτημα πριν να είναι αργά...

Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας Υπουργού, ώστε να προβεί στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με σκοπό την ενίσχυση του Έλληνα αγρότη και ελαιοπαραγωγού.

Τεράστιες ζημιές από χαλαζόπτωση

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 11/11/09 στο Ν. Μεσσηνίας.
Η αναφορά αυτή έρχεται να συμπληρώσει επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής προς την αρμόδια Υπουργό ζητώντας να μεριμνήσει για το θέμα και, πιο συγκεκριμένα, για την αποζημίωση των παραγωγών. Στην αναφορά υπογραμμίζεται ότι η απρόσμενη χαλαζόπτωση προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή και στην περιοχή των Γαργαλιάνων με αποτέλεσμα την πτώση του ελαιόκαρπου. Επισημαίνεται ότι έχει πληγεί περίπου 50 – 60% της παραγωγής χωρίς να υπολογίζεται η καταστροφή που έχουν υποστεί οι εναπομείναντες στο δέντρο καρποί και οι οποίοι θα χαλάσουν αργότερα.
Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών καθώς λόγω της παράλληλης πτώσης της τιμής του ελαιόλαδου, οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

ΝΑΝΤΙΑ Ι. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Βουλευτής Ν. Μεσσηνίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου