13.11.09

Ξέσπασε και στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης !!!


Ξέσπασε και στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης σύμφωνα με την αρμόδια Εθνική επιτροπή. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το πανδημικό κύμα πρόκειται να διαρκέσει έξι με οκτώ εβδομάδες και απευθύνουν έκκληση σε όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό από την Δευτέρα που ξεκινά το πρόγραμμα.
Όπως ανακοίνωσε το ΚΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 332, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 3.189. Η αύξηση του πανδημικού κύματος καταγράφεται και από τα κρούσματα στους μαθητές καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες, έκλεισαν 158 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Κλειστά από την Πέμπτη και για επτά μέρες, θα παραμείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Α Η1Ν1 συνολικά 158 τμήματα σχολείων στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς Πέλλας, Μαγνησίας, Έβρου, Χαλκιδικής, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Καβάλας, Κιλκίς, Λάρισας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 74χρονος που νόσησε από τη νέα γρίπη.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια έκθεση η νέα γρίπη φαίνεται πως «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς. « Όλες σχεδόν οι περιφέρειες της χώρας ανέφεραν εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α(Η1Ν1)ν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Έτσι, η χώρα μας πλέον αριθμεί από τις αρχές της πανδημίας έως και σήμερα 3.189 κρούσματα. Ο αριθμός αυτός όμως, είναι απλά μία ένδειξή καθώς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των ασθενών με νέα γρίπη στη χώρα μας, αλλά το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου