" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

12.11.09

Πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας: «Μεγάλα συμφέροντα χειραγωγούν τις τιμές στο ελαιόλαδο» !!!


«Χειραγώγηση της τιμής του ελαιολάδου από μεγάλα συμφέροντα, κυρίως από την Ιταλία», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας κ. Νίκος Προκοβάκης, ο οποίος πάντως θεωρεί ότι «τα πάντα θα κριθούν από το πόσο ενωμένοι θα εμφανιστούν οι ίδιοι οι παραγωγοί».
Σε δηλώσεις του μετά την πρώτη και άγονη δημοπρασία ελαιολάδου από τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, ο κ. Ν. Προκοβάκης υπογράμμισε:
«Η τιμή των 2,70 ευρώ που δεν δέχτηκαν οι παραγωγοί είναι χαμηλή για την περίοδο, αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι πέρυσι η αντίστοιχη τιμή είχε αφετηρία τα 3,40 ευρώ. Εκτιμώ πως μεγάλα συμφέροντα, κυρίως από την πλευρά της Ιταλίας, καλόμαθαν από την περσινή χρονιά και επιχειρούν να πετύχουν τα ίδια, χειραγωγώντας τις τιμές. Από κει και ύστερα, τα πάντα εξαρτώνται πόσο ενωμένοι θα εμφανιστούν οι ίδιοι οι παραγωγοί».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας χαρακτηρίζει την φετινή κατάσταση «κόμη πιο δυσχερή, παρότι φέτος υπήρξε καθοδική πορεία στην τιμή των λιπασμάτων...

Θα είναι δύσκολη η ζωή για τους παραγωγούς, μιας και το λάδι δεν θα κρατηθεί βέβαια στα επίπεδα των 2,70 ευρώ. Θεωρώ ότι η τιμή θα πιεστεί προς τα κάτω, αλλά το θέμα είναι πόσο ακριβώς και ιδιαίτερα εάν θα ακολουθήσει τα περσινά δεδομένα. Μακάρι πάντως να διαψευστούμε και να μην επιβεβαιωθούν οι μέχρι στιγμής ενδείξεις ότι η τιμή θα πέσει κάτω από τα 2 ευρώ, όπως και πέρυσι».
Αυτές τις διακυμάνσεις που οδηγούν σε χαμηλή τιμή του προϊόντος ο Ν.Προκοβάκης τις αποδίδει στα «γνωστά και μη εξαιρετέα παιχνίδια όπου οι πάντες περιμένουν να αγοράσουν στην χαμηλότερη δυνατή τιμή, άλλωστε μιλάμε για ένα προϊόν χρηματιστηριακά εισηγμένο που μοιραία εντάσσεται σ' ένα παιχνίδι ευρύτερων δοσοληψιών. Σε τέτοια παιχνίδια συμμετέχουν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων τυποποιητικών μονάδων, ή ακόμα και οι επίσημες αρχές ολόκληρων κρατών. Κάπως έτσι διαμορφώνεται η κατάσταση και οι απλοί παραγωγοί μετατρέπονται σε παίγνια των επιτηδείων»
Πασεγες

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου