12.11.09

Δέσμευση φορτίου αχλαδιών μετά από ανίχνευση του φυτοφαρμάκου amitraz !!!


Εντατικούς ελέγχους ώστε να εντοπιστούν 11 τόνοι τουρκικά αχλάδια που περιέχουν το επικίνδυνο φυτοφάρμακο amitraz διενεργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με εντολή της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή διενεργήθηκε έλεγχος σε φορτίο 19 τόνων αχλαδιών που είχε φέρει από την Τουρκία η εταιρεία «Λιμπαντζής Α.Ε.».
Οι 8 τόνοι δεσμεύτηκαν άμεσα και λήφθηκε σχετικό δείγμα το οποίο εστάλη για κατεπείγουσα ανάλυση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.
Όπως έγινε γνωστό υπήρχε θετική ένδειξη για υπολείμματα του φυτοφαρμάκου amitraz σε επίπεδα υψηλότερα του επιτρεπτού...

Με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με το σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. (ΕΚ-882-2004), η αρμόδια διεύθυνση φυτοπροστασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κάλεσε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά να διερευνήσει άμεσα τα σημεία διάθεσης και να προχωρήσει άμεσα στη δέσμευση των 11 τόνων τουρκικών αχλαδιών που βρίσκονται στην αγορά. Οι αρμόδιες
διευθύνσεις φυτοπροστασίας σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις συνεχίζουν τους εξαιρετικά εντατικούς ελέγχους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου