" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

10.11.09

Το δημοφιλές φάρμακο Plavix ωφελεί λιγότερο τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες !!!


Το δημοφιλέστατο σε όλο τον κόσμο -και στην Ελλάδα- αντιθρομβωτικό φάρμακο Plavix, το οποίο προστατεύει από εμφράγματα και εγκεφαλικά, ωφελεί περισσότερο τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα αξιολόγησης των ως τώρα επιστημονικών δεδομένων (μετα-ανάλυση). Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα άνω των 80.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο -το οποίο αποφέρει 9 δισ. δολ. ετησίως στις κατασκευάστριες εταιρίες Sanofi-Aventis και Bristol-Myers Squib σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ- μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού κατά 16% στους άνδρες, αλλά κατά 7% στις γυναίκες. Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο "Journal of the American College of Cardiology"

(Περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας), έγινε από διεθνή ομάδα επιστημόνων υπό τον δρα Τζέφρι Μπέργκερ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και παρέχει για πρώτη φορά μια εκτίμηση αναφορικά με τις διαφορές στην επίδραση του φαρμάκου στα δύο φύλλα. Το Plavix (Πλαβίξ), που βασίζεται στην ουσία κλοπιδογρέλη, χρησιμοποιείται ευρέως σε ασθενείς με ιστορικό εμφράγματος ή εγκεφαλικού, δρώντας παρόμοια με την ασπιρίνη, εμποδίζοντας την θρόμβωση των αρτηριών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φάρμακο ωφελεί τις γυναίκες κυρίως σε σχέση με την πρόληψη του εμφράγματος, αλλά δεν μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή θανάτου. Αντίθετα, στους άνδρες μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο και στα τρία (έμφραγμα, εγκεφαλικό, θάνατος). Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που παίρνουν Plavix, εκτός από ασπιρίνη, έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας σε σχέση με τους άνδρες. Οι ερευνητές πάντως συμπέραναν ότι οι συνολικές διαφορές στην ωφέλεια του φαρμάκου δεν είναι σημαντικές και ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ωφελούνται από την χορήγησή του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου