12.11.09

Αναφορά Κουσελά στην Βουλή για τις ζημιές από χαλαζόπτωση !!!


Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας την άμεση διενέργεια εκτιμήσεων για τις σοβαρές ζημιές από χαλάζι στις ελαιοκαλλιέργειες Πυλίας και Τριφυλίας και την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:
«Σας διαβιβάζω φωτοαντίγραφα δημοσιευμάτων του Μεσσηνιακού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε στις 11-11-2009 τις περιοχές της Πυλίας και της Τριφυλίας Νομού Μεσσηνίας, προκάλεσε μεγάλης έκτασης καταστροφές, που ξεκινούν από 50% και φθάνουν μέχρι και το 80% στις ελαιοκαλλιέργειες των αντίστοιχων περιοχών, με καταστροφή του καρπού που θα μαζευόταν σε λίγες ημέρες.
Επειδή ήδη οι παραγωγοί πλήττονται πολλαπλά από το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιόλαδου, οι δε καταστροφικές συνέπειες από το συγκεκριμένο ακραίο καιρικό φαινόμενο έρχονται να προστεθούν σε μια ήδη δύσκολη και βεβαρημένη κατάσταση, παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση διενέργεια των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ και την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών για το σύνολο αυτών των ζημιών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου