14.11.09

Τα Laptops των μαθητών έχουν πρόσβαση ….σε ρόζ ιστοσελίδες !!!


Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου εκφράζει την ανησυχία του για τους φορητούς υπολογιστές που δόθηκαν στους μαθητές της A' Γυμνασίου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δεν πληρούν τους θεμελιώδεις κανόνες ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών αυτής της ηλικίας στο Διαδίκτυο.
Οι μαθητές της Α' Γυμνασίου μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίχως όρια ή γονεϊκό έλεγχο. Έτσι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα χρήσης του διαδικτύου, ακόμα και στο σχολικό περιβάλλον (στα διαλείμματα π.χ.), για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που αφορούν την μαθησιακή διαδικασία, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους:
α) πρόσβασης σε παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο (πορνογραφία, ναρκωτικά, τζόγος, κ.λπ.)..

β) ανάπτυξης συμπτωμάτων «εθισμού» στο Διαδίκτυο
γ) σεξουαλικής παρενόχλησης, εκφοβισμού κ.λπ.
Οι ερευνητές του Κέντρου μπόρεσαν με μεγάλη ευκολία να εισέλθουν σε ιστοσελίδες με επιβλαβές περιεχόμενο, όπως π.χ. πορνογραφικό υλικό, έτσι προτείνουν:
Στο σπίτι, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν τα παιδιά της ηλικίας αυτής πρέπει να τοποθετούνται σε χώρο εύκολα εποπτεύσιμο από τον γονέα, ενώ συνίσταται τα παιδιά να πλοηγούνται στο διαδίκτυο με την επίβλεψη των κηδεμόνων τους.
Στο σχολείο, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνται, πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο παρέχει προστασία από επιβλαβές περιεχόμενο και η χρήση τους γίνεται υπό την επίβλεψη των αρμόδιων εκπαιδευτικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου