20.12.09

Αναφορά Νάντιας για την απόφαση κλεισίματος της χωματερής της Μαραθόλακκας


Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μετά την απόρριψη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας της αίτησης που είχε καταθέσει ο Δήμος Καλαμάτας ζητώντας ανάκληση της απόφασης που απαγορεύει την εναπόθεση σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα.
Η αναφορά αυτή έρχεται να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που θα έχουν οι δημότες Καλαμάτας μετά την υλοποίηση της απόφασης του Πρωτοδικείου που έκρινε ότι έπρεπε να κλείσει η Μαραθόλακκα. Ωστόσο, είναι μείζον ζήτημα το θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων της πόλης και πιο συγκεκριμένα το μέρος που θα πηγαίνουν, έστω προσωρινά, τα σκουπίδια της πόλης της Καλαμάτας, στο μέλλον. Μάλιστα, στην αναφορά τονίζεται η έλλειψη πλάνου από τις τοπικές αρχές για την σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος και η ανάγκη ανάληψης δράσεων από το Υπουργείο καθώς οι λύσεις που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν είναι εξίσου επιζήμιες για το περιβάλλον, αλλά και αναποτελεσματικές.
Με την αναφορά αυτή, η βουλευτής Μεσσηνίας τονίζει την αναγκαιότητα εύρεσης άμεσης αλλά και βιώσιμης λύσης, ενώ ζητά την εφαρμογή εθνικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων με νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται ήδη στις ανεπτυγμένες χώρες.
(Σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, η κ. Γιαννακοπούλου είχε αρθρογραφήσει στον τοπικό Τύπο στις 2/12/09)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου