29.3.10

Ανακοίνωση του υπουργού Μ Χρυσοχοϊδη για την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια

Ένα 15χρονο παιδί είναι το θύμα της ισχυρής έκρηξης βόμβας που σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Πατήσια έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Πρόκειται για το γιό της Αφγανής που τραυματίστηκε ελαφρά ενώ σοβαρότερα τραυματίστηκε η δεκάχρονη κόρη της η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παιδων "Αγλαία Κυριακού".Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η οικογένεια των μεταναστών πήγαινε κάθε βράδυ στην περιοχή ψάχνοντας τους κάδους απορρημάτων για να βρεί τρόφιμα ή κάτι άλλο.
Πιθανολογείται ότι το παιδί βρήκε το δέμα με τη βόμβα και το πήρε μαζί του ή το άνοιξε εκέι με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που το διαμέλισε.
Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση της βόμβας.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που μετέβη στον τόπο την έκρηξης επιβεβαίωσε ότι το θύμα είναι ο 15χρονος Αφγανός και δήλωσε: "Η τρομοκρατία έδειξε το πιό απεχθές πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες. Οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς είτε πρόκειται για αστυνομικούς είτε για μετανάστες είτε για οποιονδήποτε πολίτη. Οι τρομοκράτες είναι απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία αλλά και η κοινωνία είναι απέναντί τους και είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιες ενέργειες κάνουν λάθη και έρχονται όλο και πιό κοντά μας. Αυτές οι ενέργειές τους τους ξεγυμνώνουν και θα τους αποκαλύψουμε".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου