1.4.10

Ανεξαρτητοποίηση με βαριές κατηγορίες από Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας του Δήμου Παπαφλέσσα

Αγαπητοί Συνδημότες του Δήμου Παπαφλέσσα.
Αισθάνομαι την ανάγκη για μια ακόμα φορά να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε νε με εκλέξετε για δεύτερη τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας . μετά το υπ΄αριθ. 176/26-1-2010 Υπόμνημα μου προς τα θεσμικά όργανα του δήμου Παπαφλέσσα πήρα την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ του Συνδυασμού
« Ανεξάρτητη Δημοτική Αναγέννηση » που ηγείται σήμερα του Δήμου Παπαφλέσσα.
Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι αρκετοί : Η Φθίνουσα πορεία που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή περί των τεκταινόμενων αυτοδιοικητικών πεπραγμένων είναι πλέον εμφανής σε όλους τους τομείς με αποτέλεσμα να αναλώνεται με ηγεμονικό ρόλο σε αυξανόμενη εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. Είμαστε σχεδόν μερικούς μήνες πριν το κλείσιμο της Τετραετίας και το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο του 2006 εχει περάσει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Μίλαγε για κατασκευή Δασικού χωριού στο Μαγκλαβά με προοπτική 50 θέσεων εργασίας για τουριστική αξιοποίηση και πάρκου αναψυχής στο Μανιάκι ,ανάδειξη και προβολή των πηγών της Μαργέλαινας με δημιουργία μονοπατιών κατά μήκος του ποταμού . Δημιουργία πλατείας στην Μεταμόρφωση, ανάπλαση πλατείας στο Κάτω Παπαφλέσσα ,ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος . Αξιοποίηση των πηγών της Σέκλιζας .Ο θησαυρός του προγράμματος έγινε άνθρακας . Επίσης να σας θυμίσω μίλαγε για αντικατάσταση για αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα του Συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας από Παλαιό Λουτρό ( Αλικοντούζι ) έως Μεταμόρφωση. Λέγατε ότι έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση 500.000 Ευρώ για ολοκλήρωση της μελέτης και κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων του δήμου .Στόχος ήταν μέσα στην τετραετία όλα τα σπίτια να έχουν συνδεθεί στο δίκτυο αποχέτευσης . Επανίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά αντί για αυτό βλέπουμε το γήπεδο να έχει γίνει …βοσκότοπος. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τις τότε προγραμματικές δηλώσεις του 2006 άλλωστε είναι εμφανές ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Θα περάσω όμως σε ένα άλλο κεφάλαιο ,πρόσφατα ψηφίστηκε ο τελευταίος προϋπολογισμός του δήμου που βάζει και την ταφόπλακα του Δήμου . Πρόκειται για σχέδια επί χάρτου για ένα πλασματικό προϋπολογισμό που ανταποκρίνεται μόνο για την κινητή τηλεφωνία της Δημοτικής αρχής για συντήρηση …πηγαδιών και διαφόρων μαντρότοιχων υποστήριξης . Αλλά για να μην αδικήσω τελείως την δημοτική αρχή υπάρχει και ένα ποσό που έρχεται για χρονιά ψηφιζόμενο στον προϋπολογισμό που αφορά το Νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης αλλά κατά μαγικό τρόπο δεν εγκαθίστανται ποτέ εργολάβος να ακάνει τις απαιτούμενες εργασίες είναι σαν το γιοφύρι της Άρτας . Θα μπορούσα να αναφερθώ σε δεκάδες τέτοιες ενέργειες και ζητήματα που αφορούν τα τεκταινόμενα στον Δήμο Παπαφλέσσα τα οποία απαξιούν την ιστορία μας και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Γι΄ αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς άλλους που γνωρίζουν και βιώνουν καθημερινώς οι δημότες αυτού του Ιστορικού Δήμου, Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ και να μην συμμετέχω σε καμία εισηγητική πρόταση της σημερινής Δημοτικής Αρχής . Με αίσθημα ευθύνης προσπάθησα να ανταποκριθώ στην ευκαιρία που μου δώσατε για να βοηθήσω τον τόπο μας . Μοναδικός στόχος ήταν και είναι η προσφορά στα κοινά για ένα καλύτερο βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο για όλους μας ,ανεξαρτήτως των Πολιτικών και Ιδεολογικών θέσεων του καθενός μας .Τα υψωμένα τείχη που βρίσκαμε μπροστά μας σε όλα τα δίκαια αιτήματα των δημοτών μας έχουν αρχίσει και καταρρέουν άλλωστε έχει εναπομείνει περιορισμένος χρόνος για την για την ανασύνταξη της καταρρέουσας Δημοτικής Αρχής. Κλείνοντας σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ποιο δικαιότερη και ισότιμη αντιμετώπιση των πολιτών ανεξάρτητα αν με τίμησαν με την ψήφο τους ή όχι .
Σας Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε
Κωνσταντίνος Παν. Ηλιόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παπαφλέσσα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου