3.4.10

Σύλληψη αστυφύλακα για μεταφορά Αλβανίδας λαθρομετανάστριας

Έναν αστυφύλακα, πού υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, συνέλαβαν αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας σε αστυνομικό μπλόκο στο Στόμιο Λωρίδας, γιατί μετέφερε παράνομα προς το εσωτερικό της χώρας με το αυτοκίνητό του, μία Αλβανίδα λαθρομετανάστρια, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι μη εξακριβωθείσας χρηματικής αμοιβής.
Η Αλβανίδα, είχε εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος τις νυχτερινές ώρες από σημείο της περιοχής Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, της ελληνοαλβανικής μεθορίου απ' όπου ο αστυφύλακας την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του. Επίσης, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς μία πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.
Ο αστυφύλακας και η λαθρομετανάστρια που επίσης συνελήφθη, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ο οποίος αφού άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον ανακριτή Θεσπρωτίας, ενώ το αυτοκίνητο και η πλαστή βεβαίωση κατασχέθηκαν από το ΑΆ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας που διενεργεί την προανάκριση.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου