31.3.10

Ευρωβαρόμετρο για τη γεωργία


Το 96% των Ελλήνων - ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην ΕΕ - θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή γεωργία έχει μεγάλη σημασία, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υπέρ της σημασίας που έχει η ευρωπαϊκή γεωργία παρατηρούνται ακόμη στη Σλοβενία και την Πορτογαλία με 95%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στους «27» σημειώνονται στη Μεγάλη Βρετανία με 80%, τη Λιθουανία με 85% και την Ιρλανδία με 86%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 90%.
Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, υπέρ τη συνέχισης καταβολής κοινοτικών επιδοτήσεων στους αγρότες τάσσεται το 97% των Ελλήνων (υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ), με επίσης, ανάλογα υψηλά ποσοστά να παρατηρούνται στη Βουλγαρία, την Εσθονία και την Κύπρο με 95%. Την αντίθεση τους στη συνέχιση αυτής της πολιτικής εκφράζουν κυρίως οι πολίτες χωρών του κοινοτικού Βορά με τους Δανούς να προηγούνται με 28% και να ακολουθούν οι Σουηδοί με 22%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 83%.
Τέλος, το 55% των Ελλήνων (υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ) θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ που προορίζεται για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη «δεν επαρκεί». Ακολουθούν Ρουμάνοι με 43% και Λετονοί με 37%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ παρατηρούνται μεταξύ Σουηδών και Δανών με 8%. Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 25%.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου