29.3.10

Ο Καλλικράτης δεν …αγγίζει τα χωριά μας

Πολύς ο λόγος για την επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση τον περίφημο Καλλικράτη που αντικαθιστά τον Καποδίστρια.
Άρθρα –μελέτες –αναλύσεις και πολλές αντιδράσεις από δημάρχους –αντιδημάρχους – δημοτικούς συμβούλους για την καταστροφή που θα επιφέρει στην ελληνική ύπαιθρο ( μάλλον την οικονομική καταστροφή της …τσέπης τους εννοούν )
Αλήθεια τους πολίτες των χωριών μας τους ρώτησαν ? πως μιλούν εξ΄ονοματός τους όταν στα 12 καποδιστριακά χρόνια τους είχαν ξεχάσει.
Ποιοι ευθύνονται για τον μαρασμό των χωριών μας ? ποιοι τα οδήγησαν στην αφάνεια και στον μαρασμό ? ποιοι έχουν την ευθύνη που δεν έγινε ούτε ένα σοβαρό έργο υποδομής στα χωριά μας ? Κατασπατάλησαν όλες τις χρηματοδοτήσεις για την αδηφάγο έδρα που συνήθως είναι το πολυπληθέστερο διαμέρισμα εκεί που ήταν η μεγάλη δεξαμενή ψήφων για την εξουσία τους .
Και σήμερα έρχονται σαν ..μωρές παρθένες να κλάψουν για τα κεκτημένα που χάνουν αλήθεια όμως ποιος τους πιστεύει ?
Ας βγουν μια βόλτα στα Τοπικά τους Διαμερίσματα εκτός από 5-10 υμετέρους χειροκροτητές οι δημότες τους έχουν γυρίσει την πλάτη δεν τους αγγίζει η κατάργηση των δήμων αντιθέτως την χειροκροτούν γιατί έρχεται ή ώρα να πληρωθούν οι έδρες των καποδιστριακών δήμων με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσαν τα Τοπικά τους Διαμερίσματα όλα αυτά τα χρόνια.
Στα χωριά μας ισχύει πλέον το…. ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται και δυστυχώς από βροχή τα χωριά μας έχουνε ….χορτάσει

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου