11.10.11

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τους τελωνειακούς - εφοριακούς

TPEIΣ 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με ημερομηνία έναρξης τη 18η Οκτωβρίου, προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΤΥΕ), ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Η Ομοσπονδία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ανάλογα με τις εξελίξεις. Παράλληλα, σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Oπως επισημαίνουν οι τελωνειακοί, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, με το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο θα υποστούν μειώσεις στις σημερινές αποδοχές τους κατά 50%, ενώ ήδη οι αποδοχές τους είχαν μειωθεί κατά 34%.
Η ΟΤΥΕ ζητεί:
• Nα διασφαλιστεί ότι οι συνολικές ονομαστικές αποδοχές των υπαλλήλων της θα παραμείνουν στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα.
• Να μην εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στους τελωνειακούς υπαλλήλους.
• Να μην καταργηθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.
• Να διατηρηθούν οι πρόσθετες αμοιβές των τελωνειακών, οι οποίες συνίστανται σε ποσοστό επί των πραγματοποιούμενων εισπράξεων των Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).
• Να μην εφαρμοστεί ο θεσμός του κρατικού υπάλληλου, λόγω της ιδιαιτερότητας και της εξειδίκευσης του αντικειμένου τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου