11.10.11

Συνελήφθη ο "Τόνι" - Αρχηγός της συμμορίας με τα Καλάζνικοφ !

Ένας σεσημασμένος δολοφόνος, με πλούσιο εγκληματικό παρελθόν, συνελήφθη ως αρχηγός μιας από τις οργανωμένες συμμορίες με καλάσνικοφ, που λυμαίνεται την Αττική το τελευταίο διάστημα και η οποία "ειδικεύεται" στα σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα περίπτερα και άλλα καταστήματα.
Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλβανό, γνωστό με το ψευδώνυμο "Τόνι", ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από πληροφορίες και έρευνες στον Πειραιά και οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα. Θεωρείται ιδιαίτερα βίαιος κακοποιός, ενώ εκτός των άλλων έχει πρωταγωνιστήσει και σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς και καταζητείται για δεκάδες ένοπλες ληστείες.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος του, φέρεται ως ο οργανωτής πολυμελών ομάδων Αλβανών, που με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά έχουν διαπράξει συνολικά 57 ένοπλες ληστείες, μία ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα.
Στις 5 Μαρτίου, ο 30χρονος, ο οποίος δεν είχε συλληφθεί ποτέ μέχρι σήμερα, μαζί με τη συμμορία του εισέβαλε στο σπίτι κοσμηματοπώλη στο Μενίδι, χτύπησαν άγρια τον 85χρονο ιδιοκτήτη, τον οδήγησαν στο υπόγειο και του άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Δυο μέρες μετά ο επιχειρηματίας πέθανε στο νοσοκομείο από τα τραύματα του.
Για την υπόθεση αυτή ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, ενώ ο "Τόνι" κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επειδή τον Νοέμβριο του 2010 πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον καταδίωκαν μετά από ληστεία.
Για όλα αυτά, καθώς και για 44 ένοπλες ληστείες σε σουπερ μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα κλπ και κλοπές-διαρρήξεις αυτοκινήτων, έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες σε βάρος του, ενώ έχουν συλληφθεί τέσσερις συνεργοί του, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στις φυλακές.
Ωστόσο ο 30χρονος συγκρότησε νέες ομάδες, οι οποίες το τελευταίο δίμηνο, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, διέπραξαν άλλες 13 ένοπλες ληστείες με την απειλή καλάσνικοφ, εκ των οποίων οι επτά σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε σούπερ μάρκετ και οι άλλες σε περίπτεροι, ταβέρνα, ζαχαροπλαστείο και στον οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου. Επίσης διέπραξε μία κλοπή Ι.Χ. αυτοκινήτου.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,1 γραμμ. κοκαΐνη, 540 ευρώ, ένας φορητός υπολογιστής, ένα κυνηγητικό μαχαίρι, τρεις κάρτες SΙΜ κινητής τηλεφωνίας και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον τακτικό ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου