24.2.12

Ολυμπιακός- Ρούμπιν Καζάν 1-0 ..στους 16 του Europa League !!

Ο Ρόϊ Κάρολ οδήγησε τον Ολυμπιακό στους "16" του Europa League. Με τον Βορειοϊρλανδό γκολκίπερ ανίκητο και στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν τη Ρούμπιν Καζάν 1-0 (με το ίδιο σκορ είχαν επιβληθεί και στο Λουζνίκι) και πέρασαν στην φάση των "16" της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλές αναμετρήσεις την ουκρανική Μέταλιστ Χάρκιβ (8 και 15 Μαρτίου).
Καμία σχέση με την εμφάνιση της Μόσχας δεν είχε ο αποψινός Ολυμπιακός.
Εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 20λεπτο, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του ματς, στο υπόλοιπο διάστημα και κυρίως σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο ήταν... σε άλλο γήπεδο κι αν δεν ήταν ο Κάρολ θα είχαν αποκλειστεί.
Το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε οριακό για τη συνέχεια, καθώς η Ρούμπιν έχασε πολλές ευκαιρίες, όχι μόνο για να ισοφαρίσει, αλλά και για να πάρει τη νίκη-πρόκριση.
Ομάδα με πολλά αμυντικά κενά η Ρούμπιν, αλλά και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια.
Οι Ρώσοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα στην επανάληψη, έφτασαν τουλάχιστον τέσσερις φορές σε θέσεις βολής, αλλά ο Κάρολ ήταν ανίκητος.
Η Ρούμπιν Καζάν ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, στο 9΄, με τον Μάρτινς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού κι ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Μέγιερ, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» με εκπληκτικό τάκλιν.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13΄, πάλι από «στημένη φάση», όπως έκανε και στο «Λουζνίκι».
Μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Μαρκάνο η μπάλα περισσότερο βρήκε στο κεφάλι του Τζιμπούρ και κατέληξε στα δίχτυα του Ριζικόφ (1-0).
Αλγερινός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 20΄ να «καθαρίσει» την υπόθεση πρόκριση, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ των Ρώσων, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο Ριζικόφ.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να «αγγίζουν» την ισοφάριση με τον Βαλντές, που νικήθηκε από τον Κάρολ ενώ προσπάθησε να τον ξεπεράσει και να σκοράρει σε άδεια εστία.
Με μία μεγάλη ευκαιρία για τη Ρούμπιν ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.
Ο Κάρολ, όμως, στο 52΄, έδειξε την κλάση του στο πλασέ του Μάρτινς.
Νέα μεγάλη επέμβαση του Βορειοϊρλανδού στο 65΄ σε δυνατό σουτ του Νάτσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ ήταν και πάλι εκείνος που στο 70΄ απεσόβησε σίγουρο γκολ στο εξ επαφής βολέ του Σάζαρ Νάβας.
Διαιτητής: Στεφλαν Γιοχάνεσον (Σουηδία) Κίτρινες: Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Φουστέρ - Μποκέτι, Μάρτινς
Ολυμπιακός: Κάρολ, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (72΄ Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ (81΄ Μοντεστό), Τζιμπούρ.
Ρούμπιν Καζάν: Ριζικόφ, Κούζμιν, Σέζαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (68΄ Νεμόφ), Ριαζάντσεφ, Κίσλιακ (46΄ Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτσο, Μάρτινς (64΄ Κασάεφ), Βαλντές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου