24.2.12

Ένταξη στο ΕΣΠΑ Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης με αφορμή την ανακοίνωση ένταξης στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ του έργου : «Δημιουργία Κέντρου εικονικής αναπαράστασης για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου » , θα ήθελε να εκφράσει τη βαθειά ικανοποίηση του γι’ αυτή την εξέλιξη.
Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης Πολιτιστικής σημασίας για τον τόπο, του οποίου όμως η υλοποίηση είχε καθυστερήσει αρκετά. Αφορά, την αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος που σημειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1827, καθώς και την παροχή ιστορικών πληροφοριών μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, με προϋπολογισμό 270.000 ευρώ. Η εγκατάσταση του κέντρου θα γίνει στην αίθουσα του μεγάλου Θόλου στο Νιόκαστρο της Πύλου, εμβαδού περίπου 300 τ.μ.
Η ένταξη στο ΕΣΠΑ του ανωτέρω έργου υπογράφτηκε εχθές από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.
Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Πύλου-Νέστορος περικλείει στα όρια του πλήθος ιστορικών μνημείων και συνεπώς η ανάδειξη και η προβολή τους είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, έτσι ώστε να συντελέσουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την οικονομική ανάπτυξη και πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής .
Ύστερα από αυτή την ευχάριστη εξέλιξη που προήρθε κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Καφαντάρης θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την Διοίκηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την παραχώρηση της αίθουσας του Θόλου καθώς και την στήριξη, στην υποβολή του φακέλου του έργου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου