24.2.12

Χριστοφιλοπούλου - Καφαντάρης για τις καταργήσεις σχολείων στον Δήμο Πύλου -Νέστορος !

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και την Υφυπουργό, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στον Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Ο κ. Καφαντάρης μετέφερε τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων σε σχέση με την εισήγηση που έχει σταλεί από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, κ. Νίκο Κλάδη για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων. Ο κ. Δήμαρχος αιτιολόγησε πλήρως τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό και την κα Υφυπουργό την πλήρη υιοθέτηση της συγκεκριμένης απόφασης.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος και η κ. Χριστοφιλοπούλου άκουσαν με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο κ. Καφαντάρης και υποσχέθηκαν να μελετήσουν το ζήτημα καθώς δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία εισηγήσεων από όλες τις υπηρεσίες προς το Υπουργείο. Αυτό που διεφάνει από την συζήτηση είναι ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου δεν θα προβεί σε αποφάσεις που θα βλάπτουν την εκπαίδευση και δεν θα έχουν τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Αυτό διότι σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ποιοτική εκπαίδευση καθότι η Παιδεία και η Γνώση αποτελούν όπλα για την έξοδο από την κρίση. Τέλος, υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.
Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση και την πεποίθηση του, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μεταβολές στον εκπαιδευτικό χάρτη του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου