25.5.12

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ –Έρχονται απίστευτα Λουκέτα και Απολύσεις !!

Αχαΐα: Πλήρης κατάρρευση του τουρισμού – Δεν φέρνει τουρίστες η Hofman – Αποχώρησαν οι Γάλλοι !!
Πόρτα και από την TUI που μείωσε τις κρατήσεις κατά 50% - Έρχονται απίστευτα λουκέτα !!
Το χειρότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών σε επίπεδο τουριστικής κίνησης ετοιμάζεται να περάσει η Αχαϊας και η ευρύτερη περιοχή.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία των «παρακρατήσεων». Ωστόσο τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς σε πολλές περιπτώσεις διαγράφονται για φέτος αφίξεις τουριστών στην περιοχή από συγκεκριμένες χώρες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Patrastimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Αχαϊας Ν. Παπαλέξης, οι δύο θεωρούμενες «ναυαρχίδες»  αποστολής τουριστών στην Αχαϊα, ουσιαστικά έχουν διαγράψει το νομό από τη λίστα τους.
Πρόκειται για την “Hofman” η οποία κάθε χρόνο έφερνε στην περιοχή περισσότερους από 8.000 Γερμανούς και μια ακόμα Γαλλικών συμφερόντων εταιρεία η οποία έστελνε μόνο στην περιοχή της Καλογριάς στην Αχαΐα 5.000 τουρίστες.
Η κατάσταση κρίνεται ως απελπιστική και σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθεί ένας ακόμα βασικός «τροφοδότης» τα τελευταία χρόνια της περιοχής με τουρίστες. Ο λόγος για την κραταιά TUI, η οποία από τις 15.000 κρατήσεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια για την θερινή περίοδο σε μονάδες της Αχαϊας, με δυσκολία στέλνει φέτος 7.000 Γερμανούς.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη η κατάσταση πλέον είναι απελπιστική και εάν δεν υπάρξει κάποιο θαύμα, τότε όλο το οικοδόμημα του τουρισμού στην περιοχή θα καταρρεύσει μέσα στους επόμενους δυο μήνες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου