24.5.12

Φ.Γεννηματά : Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είναι αυτός που εισηγήθηκε τα μέτρα στην Τρόικα

«Αν ο κ. Δασκαλόπουλος θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά επιτιθέμενη στον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο. 
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει: 
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει δημόσια ότι η σκληρή θέση της τρόικας, σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτατο μισθό, διαμορφώθηκε και υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών και επιχειρηματικών κύκλων που, με τη βοήθεια των νομικών τους συμβούλων, πίεζαν προς την κατεύθυνση αυτή, με συναντήσεις και επαφές που είχαν απευθείας με την τρόικα.
 Ο κ. Βενιζέλος δεν είχε αναφερθεί ειδικά στον ΣΕΒ.
Σήμερα, οι μάσκες έπεσαν και οι κύκλοι των διαρροών έχουν ονοματεπώνυμο. «Κύκλοι του ΣΕΒ», που είχαν προφανώς τη μύγα και μυγιάστηκαν και επιτέθηκαν χθες κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος.
 Ο κ. Δασκαλόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει απροκάλυπτα στην προεκλογική αντιπαράθεση. Ενθουσιασμένος για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, το χαρακτήρισε «γόνιμο αδιέξοδο». Γόνιμο, για ποια συμφέροντα;
 O κ. Δασκαλόπουλος, με τις κινήσεις του αυτές, αλλοιώνει το θεσμικό ρόλο του ΣΕΒ και επιτρέπει στον καθένα να κάνει τις υποθέσεις του για το τι γίνεται την περίοδο αυτή στη χώρα.
 O κατάλογος των επαφών και συζητήσεων, που είχαν παράγοντες της ελληνικής οικονομίας με στελέχη της τρόικας στην Αθήνα, είναι μακρύς και όχι κρυφός.
Αν ο κ. Δασκαλόπουλος θέλει να δείξει τα φιλεργατικά του αισθήματα, δεν έχει παρά να συστήσει στα μέλη του ΣΕΒ να μη μειώσουν τους μισθούς στις επιχειρήσεις τους και να συμφωνήσουν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τη σύναψη ή την ανανέωση των κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων, ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα θέμα με τη λήξη της ισχύος των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου