25.5.12

Δωρεάν διακοπές, με προσφορά εθελοντικής εργασίας!

Τι θα απαντούσατε στην πρόταση για δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές, σε συνδυασμό με την προσφορά εθελοντικής εργασίας για λίγες ώρες; Κι όταν λέμε διακοπές, εννοούμε γνωριμία με την Ινδία, τους παγετώνες της Ισλανδίας, τα τουρκικά παράλια ή ακόμα και τη Ρωσία και την Κένυα.
Η πρόταση διατυπώνεται από τη μη κυβερνητική οργάνωση ELIX, που αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς διαχείρισης εθελοντικών προγραμμάτων στο εξωτερικό, τα οποία συνδυάζονται με τις διακοπές. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται μόλις στα 100 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, την πλήρη σίτιση και την 24ωρη υποστήριξη απο εκπαιδευμένους ομαδάρχες.
Η Ελισάβετ Κοροβέση, έλαβε μέρος στο πρόγραμμα διακοπών και εθελοντικής εργασίας και περιγράφει την εμπειρία της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μέσω αυτού του προγράμματος, περνάς ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σου, προσφέρεις κοινωνικό έργο, συνάπτεις σχέσεις με άτομα από άλλες χώρες, που σε προσκαλούν μετά στη χώρα καταγωγής τους... το προτείνω ανεπιφύλακτα, όχι μόνο στους νέους, αλλά και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών».
Η δικηγόρος Ελένη Παφίλη αξιοποίησε την περσινή άδεια της, συμβάλλοντας στον καθαρισμό της λίμνης στον υδροβιότοπο του Τέμεριν της Σερβίας και συστήνει ανεπιφύλακτα αυτό τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών. «Περάσαμε πολύ όμορφα, η τοπική κοινωνία μάς υποδέχτηκε με χαρά και ήταν μια πραγματικά πολύ ωραία εμπειρία», δηλώνει στο ΑΜΠΕ.
Διακοπές, εθελοντική εργασία, εκδρομές, περιηγήσεις, γνωριμία με ανθρώπους και κουλτούρες από όλον τον κόσμο συνδυάζονται αρμονικά στα προγράμματα που προσφέρει η ELIX. Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.elix.org.gr.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου