25.5.12

Ξεμπλοκάρουν οι προσλήψεις εποχικών στους δήμους !!

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ.
Σύμφωνα με το newsbeast.gr, εμπλοκάρουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες σε δημοτικές υπηρεσίες λόγω της θερινής περιόδου, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα.
Αυτό επισημαίνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μετά τη συνάντηση που είχε το Διοικητικό Συμβούλιό της με τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Μανιτάκη, στον οποίο οι δήμαρχοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, εξέφρασαν την αγωνία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου που διανύει η χώρα.
Έτσι, η ΚΕΔΕ ζήτησε από τον υπουργό την ενεργοποίηση του νόμου για την άρση της απαγόρευσης σύναψης δίμηνων συμβάσεων - λόγω της προκήρυξης των εκλογών-, ώστε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για προσωπικό καθαριότητας, πυρασφάλειας, ναυαγοσώστες, προσωπικό για τις παιδικές κατασκηνώσεις και παιδικούς σταθμούς κ.λπ.
Ένα άλλο θέμα που ετέθη στον κ. Μανιτάκη αφορούσε την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, και ο κ. Ασκούνης ενημέρωσε τον υπουργό ότι η διαδικασία αντιπαραβολής - λόγω της μη απογραφής 40.000 πρώην δικαιούχων- των αρχείων των δήμων και του Εθνικού Μητρώου ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Επισήμανε δε ότι δεν έχει ακόμη τεθεί σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής των δικαιούχων μέσω ΙΒΑΝ, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρία «Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε.» (ΔΙΑΣ). Ωστόσο, υπογράμμισε ότι για να πληρωθούν οι δικαιούχοι θα πρέπει να διατεθούν στους δήμους έγκαιρα και τα αναγκαία ποσά. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ήδη είναι σε στενή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εκταμιευτούν εγκαίρως τα κονδύλια.
Επίσης, η ΚΕΔΕ έθεσε το θέμα της εκταμίευσης των 23 εκατ. ευρώ από τον αντίστοιχο λογαριασμό των δήμων, τη ΣΑΤΑ, προκειμένου οι δήμοι να οργανώσουν την αντιπυρική τους προστασία και όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία εκταμίευσης είναι σε εξέλιξη.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ έθεσε υπόψη του υπουργού Εσωτερικών πληροφορίες που κάνουν λόγο για «κούρεμα» της μηνιαίας επιχορήγησης προς τους δήμους από 149,5 εκατ. ευρώ στον προηγούμενο μήνα σε 105 εκατ. ευρώ, και ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε μερική στάση πληρωμών στους δήμους, ζητώντας να παραμείνει η επιχορήγηση στα ίδια επίπεδα, σημειώνοντας ότι ήδη πολλοί δήμοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου