26.5.12

Συνελήφθη Δήμαρχος επειδή χάκαρε site που του ασκούσε κριτική !!

Ο δήμαρχος της πόλης West New York στην πολιτεία του New Jersey είναι αυτές τις ημέρες ο διασημότερος τοπικός άρχοντας των ΗΠΑ, όχι επειδή είναι ένας καλός δήμαρχος και βοηθάει τους συμπολίτες του, αλλά γιατί εξαπέλυσε επίθεση σε αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα.

Ο 55χρονος Felix Roque ενοχλήθηκε πολύ όταν έμαθε για τη σελίδα RecallRoque. Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο κι έχει ως στόχο τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με την καταγγελλόμενη κακοδιαχείριση του δημάρχου. Οι δημιουργοί του site ζητούν την παραίτησή του κι αυτό δεν αρέσει ιδιαίτερα στον Roque.

Ο δήμαρχος επιστράτευσε τελικά τον 22χρονο γιο του Joseph στη μάχη με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Όπως φαίνεται, ο Joseph έχει τουλάχιστον βασικές γνώσεις hacking, καθώς κατάφερε να εισχωρήσει στη σελίδα RecallRoque και να την απενεργοποιήσει.

Βέβαια, πατέρας και γιος δε σκέφτηκαν ότι η έρευνα για τους δράστες της επίθεσης θα στρεφόταν αμέσως σ' αυτούς. Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον όχι και τόσο δημοκράτη δήμαρχο και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Οι Felix και Joseph κινδυνεύουν με πρόστιμο ύψους 250.000 δολαρίων και φυλάκιση έως πέντε ετών.e-pcmag.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου