Η Νέα Δημοκρατία τα κατάφερε να διχαστεί από μόνη της, στο ΠΑΣΟΚ όμως τη σπίθα άναψε η πρόσκληση Τσίπρα σε συναίνεση.
Οι βενιζελικοί ειδικότερα δεν είδαν με καλό μάτι τη θετική αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, η οποία μετά τη συνεδρίαση του ενιαίου πολιτικού κέντρου του κινήματος το Σάββατο δήλωσε ότι τα αδιέξοδα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δε θα γίνουν αδιέξοδα της χώρας, κλείνοντας έτσι το μάτι στο Μαξίμου.
Και αυτό διότι το φλερτ αυτό ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ αφορά στο ενδεχόμενο συμμετοχής του δεύτερου στην κυβέρνηση, οι βενιζελικοί όμως γνωρίζουν ότι η Κουμουνδούρου θα θέσει ως όρο να αποκλεισθούν τα δικά τους στελέχη και ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος από οποιαδήποτε κυβερνητική ή κρατική θέση, προκειμένου μία συνεργασία με τη Χαριλάου Τρικούπη να μην προκαλέσει νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Το έδαφος για μία ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να προετοιμάσουν κατά τη συνεδρίαση του ενιαίου πολιτικού κέντρου του κινήματος στελέχη όπως ο γραμματέας Στέφανος Ξεκαλάκης και ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας την αντίδραση βενιζελικών όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Ο κ.Ξεκαλάκης ειδικότερα υποστήριξε ότι: “Η εκ των συνθηκών απολύτως αναγκαία εθνική συνεννόηση, δε σημαίνει και κυβερνητική συνύπαρξη ετερόκλητων ιδεολογικά και αξιακά πολιτικών δυνάμεων” και σημείωσε πως απόφαση για κυβερνητική συνεργασία θα ληφθεί με εσωκομματικό δημοψήφισμα.
“Διάβασα την εισήγηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. Προτείνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για την συμμετοχή της παράταξης μας σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Απλά να θυμίσω ότι όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάποιοι κρυβόντουσαν και διαπραγματεύονταν τους ρόλους τους! Η παράταξη δεν έχει ανάγκη από νέους Σπίρτζηδες, κρυφούς και φανερούς. Όσοι έχουν στο μυαλό τους να μας απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να το ξεχάσουν”, αντέδρασε έντονα ο κ.Κωνσταντινόπουλος.
Μάλιστα στη συνέχεια με αφορμή το φιάσκο στη ΝΔ σχολίαζε μέσω twitter: “Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται ...και ο Τσίπρας έχει αρκετούς φίλους σε πολλά κόμματα και όχι μόνο !”. Αναφορά που υιοθετούσε τη λογική Τζιτζικώστα περί στήριξης ΣΥΡΙΖΑ στο Μεϊμαράκη, αλλά είχε και εσωκομματικούς αποδέκτες στο ΠΑΣΟΚ, όπου τις επόμενες ημέρες η συζήτηση περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να φέρει και νέες αναταράξεις.



 news247.gr