1.11.15

"ΟΜΑΔΑ Ε" - Από την Καλαμάτα θα ξεκινούσε ....η επανάσταση !


«Από την Καλαμάτα θα ξεκινούσε η επανάσταση»

«Με τις βόμβες στην Τράπεζα της Ελλάδας και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θέλαμε να δώσουμε μία ώθηση για επανάσταση».

Με τα λόγια αυτά απαντούν στον «Ε.Τ.» τα μέλη της «Ομάδας Ε» στην ερώτηση γιατί αποφάσισαν να περάσουν από τις ιδεολογικές ζυμώσεις στην ένοπλη δράση κατά του πολιτικού συστήματος.
 Η συνέντευξη των πέντε προφυλακισθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατία, δόθηκε μέσα από τα κρατητήρια του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας, λίγο πριν τη μεταφορά τους στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Ο Δημήτρης Σοφιανός ανέλαβε να μιλήσει εκ μέρους όλων.
 Σε αντίθεση με το προφίλ που φιλοτεχνήθηκε για αυτούς, το μέλος της «Ομάδας Ε» εκφράζει με ευφράδεια την ακραία ιδεολογία του:
«Στόχος μας ήταν η αφύπνιση των Ελλήνων. Ζούμε σε μία περίοδο στην οποία λαμβάνει χώρα μία οικονομική και εθνολογική εξόντωση του Ελληνισμού. Πρόκειται για μία γενοκτονία που γίνεται από ξένους παράγοντες. Από τη μασονία και το σιωνισμό. Θέλαμε να δώσουμε μία ώθηση για επανάσταση. Να σηκωθεί ο Ελληνας στο πόδι και να πει όχι σε όλα αυτά, όπως είπε όχι στο δημοψήφισμα. Ηταν μία συμβολική κίνηση. Δεν είχαμε σκοπό να προβούμε σε άλλες ενέργειες».

Ο Δημήτρης Σοφιανός μαζί με τους τέσσερις συνεργούς του (ένας ηλεκτρονικός, ένας πρώην ειδικός φρουρός, ένας κτηνοτρόφος και ένας σερβιτόρος) βρέθηκαν προφυλακισμένοι από τις δύο πρώτες επιθέσεις τους στις 23 Οκτωβρίου 2015 με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Στην τράπεζα επιτέθηκαν γιατί -όπως είπαν στους αστυνομικούς- ήθελαν να στείλουν μήνυμα κατά της μασονίας και των τοκογλύφων και στο άγαλμα του Μυστρά γιατί «επί Βυζαντίου σφαγιάστηκαν Ελληνες».

Από την πρώτη στιγμή προκάλεσαν εντύπωση στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, καθώς «έντυναν» ιδεολογικά τη δράση τους με δικές τους θεωρίες -της «ομάδας Ε»-, στις οποίες μάλιστα έδιναν όρκο. «Είμαστε ξεκάθαρα κατά της βυζαντινής Eκκλησίας. Εμείς είμαστε χρισμένοι στον “ΖΕΥΣ” (Ζωοποιός Ελλήνιος Υιός Συμπαντικότητας. Πιστεύουμε σε ένα θεό. Oπως σε ένα θεό πιστεύουν όλοι οι Eλληνες. Δεν είμαστε δωδεκαθεϊστές».

Η ιδεολογική παρόρμηση, σε συνδυασμό με την επιχειρησιακή απειρία στα χτυπήματά τους, έκανε τους αστυνομικούς από την πρώτη στιγμή να τους θεωρούν επικίνδυνους. Ενδεικτικό είναι ότι δεν υπήρχαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα πριν από τις εκρήξεις. Οι ίδιοι σήμερα κάνουν λόγο στον «Ε.Τ.» για συμβολικές κινήσεις που θα σταματούσαν στις 23 Οκτωβρίου. Οπως λένε, αποφάσισαν να περάσουν στην ένοπλη δράση ένα μήνα μετά τις τελευταίες εκλογές που έγιναν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 όταν είδαν την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου.

«Τις βόμβες μάθαμε να τις φτιάχνουμε μέσα από οδηγίες που βρήκαμε στο Ιντερνετ. Ασχολούμαστε με την “Ομάδα Ε” αρκετά χρόνια αλλά αποφασίσαμε να δράσουμε πρόσφατα. Με τη Χρυσή Αυγή έχουμε κοινά στοιχεία γύρω από την ιδεολογία μας για το έθνος. Ωστόσο, δεν είχαμε ποτέ καμία σχέση μαζί της διότι οι χρυσαυγίτες ασπάζονται το ναζισμό και τον παγανισμό», λέει ο Δημήτρης Σοφιανός. Προσθέτει δε ότι «με τις εκλογές αμφιβάλλουμε αν γίνεται να αλλάξουν τα πράγματα. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί, να βγει στους δρόμους. Oχι, όμως, να πάρει τα όπλα. Εμείς είχαμε μαζί μας εξοπλισμό για κάμπινγκ, καθώς κάνουμε ασκήσεις επιβίωσης που είναι απαραίτητες στην εποχή που ζούμε. Δεν σκοπεύαμε να εγκατασταθούμε στον Ταΰγετο, όπως ειπώθηκε, ούτε να κάνουμε αντάρτικο από εκεί».

«Eχουμε κόσμο»

Eνα στοιχείο που σίγουρα έχει ενδιαφέρον για τις αστυνομικές έρευνες είναι ότι τα μέλη της «Oμάδας Ε» ισχυρίζονται ότι δεν είναι μόνα τους, καθώς υπάρχουν και άλλοι υποστηρικτές τους.

«Eχουμε πάρα πολλά μέλη. Υπολογίζουμε περισσότερα από 8.000. Τους επηρεάζουμε ιδεολογικά και έχουμε μεγάλη δύναμη. Eχουμε μιλήσει με πολύ κόσμο τον οποίο ενημερώσαμε για την ιδεολογία μας. Ο κόσμος αυτή την περίοδο ψάχνεται πολύ. Βρίσκαμε πρόσφορο έδαφος. Αρχικά βρίσκαμε μέλη μέσα από την ιστοσελίδα μας, όταν αυτή ήταν ακόμα blog και ήταν πιο εύκολο, και στη συνέχεια σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις σε διάφορες περιοχές».

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για «τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την τέλεση των εγκλημάτων της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από 3 άτομα που επιδίωκαν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, και κατοχή όπλων».

Ε.Τ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου