" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

12.3.16

Ανατριχιαστικοί ήχοι από το βαθύτερο σημείο του πλανήτη!!!

Βαθείς βρυχηθμοί, απόκοσμοι στεναγμοί, υψηλής συχνότητα ουρλιαχτά: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα… εξωγήινα στοιχεία που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από το Challenger Deep, το βαθύτερο σημείο της Γης!
Θα μπορούσε κανείς να πιστεύει πως εκεί, 36000 πόδια (10971 μέτρα) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης(!), επικρατεί απόλυτη ησυχία. Και όμως, έχει πολύ φασαρία! Στην πραγματικότητα, ωστόσο, ξέρουμε ελάχιστα για τη ζωή εκεί κάτω, όπως συμβαίνει με κάθε σημείο του πλανήτη μας όπου δεν φτάνει το φως του Ήλιου…
Το Challenger Deep, στην Τάφρο των Μαριανών στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, παραμένει ένα μυστήριο. Ένα μυστήριο που ο άνθρωπος μόλις τώρα αρχίζει να λύνει.
Και όταν λέμε τώρα, εννοούμε… τώρα, φέτος!
Έπειτα από μία τρομακτική δουλειά της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, που κατασκεύασε ένα όργανο -από τιτάνιο!- ικανό να αντέξει στην απίστευτη πίεση των 16000 λιβρών ανά τετραγωνική ίντσα που ασκείται σε ένα τέτοιο -εξίσου τρομακτικό- βάθος, και μετά από 23 συνεχόμενες μέρες ηχογραφήσεων, μπορεί κανείς να μάθει και να ακούσει, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, τι γίνεται λίγο πριν φτάσουμε στον… μανδύα της Γης!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου