11.3.16

ΔΕΙΤΕ - Τι καιρό μας επιφυλάσσει η Καθαρά Δευτέρα;

Με άστατο καιρό φαίνεται πως θα κάνουμε φέτος Κούλουμα, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιόνια.
Αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, με χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να ευνοούν το πέταγμα του χαρταετού.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο Newsmessinia:
Σήμερα Παρασκευή, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες το πρωί στη Δυτική Στερεά, το Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 10 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Το Σάββατο, στα νοτιοανατολικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.
Την Κυριακή, προβλέπονται στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
Την Καθαρά Δευτέρα, θα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου