10.3.16

Ανάβει φωτιές το Stratfor !!! Προβλέπει 3ο παγκόσμιο πόλεμο - Τι θα κάνει η Ελλάδα !


war-469503_1280

Ανάβει φωτιές και πάλι η αμερικανική γεωπολιτική και οικονομική «δεξαμενή σκέψης» του Stratfor.
Συγκεκριμένα ο ιδρυτής του«Stratfor» Τζορτζ Φρίντμαν, σε συνέντευξή του στο ‘Business Insider’ είπε για το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου στην Ευρώπη, την προβλεπόμενη σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, αλλά και Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Φρίντμαν, η μακρά απουσία πολέμων μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών δεν εγγυάται ότι δεν μπορούν να φουντώνουν και πάλι, σύμφωνα με το ‘Lenta’.ru.
«Από το 1815 – 1871 στην Ευρώπη δεν υπήρξε κάποιος σημαντικός πόλεμος, μεταξύ των κρατών» είπε ο Φρίντμαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μετασχηματισμός των διεθνών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα μεγάλο πόλεμο.
«Δεν υπήρξε ούτε ένας αιώνας, κατά τον οποίο δεν έχει γίνει κάποιος σημαντικό πόλεμος που να συγκλονίσει ολόκληρο το σύστημα των διεθνών σχέσεων. Είστε έτοιμοι να στοιχηματίσετε ότι ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα μπορούσε να γίνει σε αυτόν τον αιώνα; Θα το κερδίσω το στοίχημα», δήλωσε ο Φρίντμαν, υπενθυμίζοντας τον πόλεμο των «επτά ετών» του 18ου αιώνα, τους Ναπολεόντειους πολέμους του 19ου και τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Οι δύο πρώτοι ενδεχομένως να προέλθουν από την Πολωνία και την Τουρκία με πιθανές συγκρούσεις τους με τη Ρωσία.
Εδώ βέβαια εμπλέκεται η Ελλάδα και το τι θα κάνει σε περίπτωση τέτοιου πολέμου της γείτονος χώρας με την Ρωσία.
Άραγε οι ιθύνοντες της χώρας έχουν υπόψιν τους αυτές τις αναλύσεις;
Στον Ειρηνικό ο Φρίντμαν πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα ναυτικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος δεν προέρχεται από τη διαδικασία της ανάπτυξης των διαφόρων χωρών, αλλά της αστάθειας που παρουσιάζεται για τη δημιουργία νέας κατάστασης στον κόσμο.
Η «Stratfor» είναι μια ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών-αναλύσεων, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1996.
Ο ιδρυτής και ο μόνιμος επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Τζορτζ Φρίντμαν. Η εταιρεία δημοσιεύει τακτικά διάφορες προβλέψεις που καταρτίζονται με βάση τις δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες, καθώς και πληροφορίες από δικές της πηγές.
Ταυτόχρονα, η ποιότητα της εργασίας Stratfor τακτικά επικρίνεται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου