12.3.16

ΦΙΑΣΚΟ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Έκπληκτοι έμειναν πολλοί υπουργοί Οικονομικών όταν άκουσαν τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να ανοίγει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το παρασκήνιο της δήλωσης έχει να κάνει με τις επαφές που πραγματοποιεί πριν από κάθε Eurogroup ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος συνήθως έχει «κεκλεισμένων των θυρών» γεύμα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ συνήθως είναι παρών και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Σύμφωνα με το euro2day.gr, αυτή τη φορά οι επαφές του κ. Ντάισελμπλουμ είχαν έντονο πολιτικό χρώμα καθώς το Eurogroup την περασμένη Δευτέρα συνεδρίαζε παράλληλα με τους ηγέτες της ΕΕ, που βρίσκονταν στο διπλανό κτίριο και μελετούσαν τις προτάσεις για το προσφυγικό.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε σκοπό να αναφέρει την ελάφρυνση του χρέους πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών. Έλληνας αξιωματούχος είχε σπεύσει να ενημερώσει τους δημοσιογράφους ότι το Eurogroup θα «έδινε» δύο δωράκια στην Ελλάδα: ότι επιστρέφουν οι θεσμοί την Τρίτη, όπως και έγινε, και μια δήλωση ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος τον Απρίλιο.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ απέφυγε τελικά να ορίσει συγκεκριμένο μήνα, όμως σημείωσε την ανάγκη να προετοιμαστούν οι υπουργοί Οικονομικών για τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του χρέους. Ωστόσο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, η δήλωση αυτή δεν δεσμεύει κανέναν και ότι εάν τα πράγματα στη διαπραγμάτευση δεν προχωρήσουν έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, τότε ενδέχεται το πλάνο να ανατραπεί και στο τραπέζι να επανέλθει το σενάριο «τμηματικής» αξιολόγησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου