11.3.16

Ο Ιβάν Σαββίδης και το τηλέφωνο Τσίπρα με Πούτιν – Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ διεκδικεί μέχρι και τηλεοπτική άδεια


sabbidis tsipras poutin

Πολλά ερωτήματα προκάλεσε η στήριξη του Πάνου Καμμένου στον Ιβάν Σαββίδη στην κόντρα του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με αφορμή τον αγώνα στην Τούμπα και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ που δυναμίτισαν το κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ανεξαρτησία», το ξαφνικό ενδιαφέρον του κ. Καμμένου για τον κ. Σαββίδη και η επίθεση του κατά του Μαρινάκη έχει πολιτική… αφετηρία, ενώ αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εάν αναλογιστεί κανείς ότι έγινε μία ημέρα πριν την επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν.
 Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας έχει στενή σχέση με τον κ. Σαββίδη από παλιά.
 Λέγεται ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν.
 Ο Πάνος Καμμένος είχε εξάλλου επαφές και με άλλους Ρώσους επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Λένε επίσης, ότι είναι συχνές οι επισκέψεις του υπουργού Άμυνας σε Μονές του Αγίου Όρους, συναντώντας ενδιαφέροντες ανθρώπους, καθώς και άλλες επαφές με επενδυτές στις ρωσικές Μονές.
Στο χώρο των ελληνικών media συζητείται επίσης ότι Ρώσοι φίλοι του Πάνου Καμμένου έχουν διοχετεύσει χρήματα και επένδυσαν σε τηλεοπτικό σταθμό, όπου τοποθετήθηκαν στελέχη και δημοσιογράφοι που είναι φιλικά προσκείμενοι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει, επίσης, Έλληνας επενδυτής που είχε σχέση με τους ΑΝΕΛ.
 Στους ίδιους χώρους συζητείται επίσης η δραστηριοποίηση του Ιβάν Σαββίδη, με στόχο να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια.
Επίσης αναφέρουν ότι οι συναντήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ με Ρώσους κροίσους και επισήμους από τη Μόσχα, είναι σε πλήρη γνώση των Αμερικανών, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά όλες τις κινήσεις και τις επαφές του «ρωσικού λόμπι» και της κυβέρνησης, γνωρίζοντας όλες τις λεπτομέρειες των συζητήσεων.
Άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεταξύ των 30 πλουσιότερων Ρώσων, σύμφωνα με το ρωσικό οικονομικό περιοδικό «Finance», και φιγουράρει στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού «Forbes».
Όσοι παρακολουθούν τις κινήσεις Ρώσων στην Ελλάδα, αναφέρουν ότι ο κ. Καμμένος θέλει να προσεγγίσει και να επενδύσει πολιτικά στο ποντιακό και στο ρωσο-ποντιακό στοιχείο που είναι πολυπληθές στη χώρα μας.
Πληροφορίες από δυτικά κέντρα που αντιτίθενται στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του ελληνορώσου και φιλο-πουτινικού Σαββίδη λένε ότι ο κ. Καμμένος, τον έχει συνοδεύσει στο Μαξίμου και έχει φροντίσει μαζί με τους ανθρώπους του Μαξίμου να διευθετήσει οικονομικές εκκρεμότητες του ΠΑΟΚ.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου