15.2.19

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βρήκε 6 θύματα και τους πήρε 43.000

Έξι περιπτώσεις απάτης στην Καλαμάτα, εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μεσσηνίας. 
 Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη (14.2.2019), από αστυνομικούς ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη. 
Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι ο 33χρονος, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσε άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, με σκοπό τα παράνομο περιουσιακό όφελος.
Προσέγγιζε άτομα και με πρόσχημα κυρίως τη μεσολάβηση του στην αγορά οχημάτων, ανταλλακτικών κ.ά., (μέσω Ο.Δ.Δ.Υ.) αποσπούσε από αυτά διάφορα χρηματικά ποσά. Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούνιο 2017 έως και τώρα (14.2.2019), στην Καλαμάτα διέπραξε 6 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ημεδαπών.
Το κέρδος που αποκόμισε (από αυτές τις παράνομες πράξεις τους) πρέπει να ξεπερνά τις 43.000 ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Πάντως η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου