14.2.19

ΒΙΝΤΕΟ - Το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι αρχίζει το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 ξεκινά το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι, στο οποίο θα μετάσχουν 22 πληρώματα και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου, με πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, ο Δήμαρχος ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι» και απηύθυνε ευχαριστίες προς τους εθελοντές «γιατί το Καλαματιανό Καρναβάλι είναι στα χέρια των εθελοντών μας, όλων αυτών οι οποίοι θα κοπιάσουν, θα ετοιμάσουν τα πληρώματα, θα συμμετάσχουν, θα ξοδευτούν ώστε να έχουν ομοιόμορφη εμφάνιση και, το κυριότερο, θα προσφέρουν τον εαυτό τους, την ψυχή τους, το γέλιο τους, ώστε η πόλη κάποιες μέρες να είναι χαρούμενη».
Ο Π. Νίκας τους ευχαρίστησε «γιατί θα κρατήσουν τη νεολαία στην Καλαμάτα, θα έρθουν και από άλλες περιοχές νέοι άνθρωποι και μεγαλύτεροι, όσοι αρέσκονται σε αυτού του είδους εκδηλώσεις.
Ο σκοπός του Καλαματιανού Καρναβαλιού είναι πρώτα-πρώτα ψυχαγωγικός, να προσφέρουμε στον κόσμο δωρεάν ψυχαγωγία και, ασφαλώς, είναι και οικονομικός, με την έννοια του να βοηθήσουμε τα καταστήματα, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις ημέρες των Απόκρεω».
Ο Δήμαρχος κάλεσε όλους να έλθουν στην Καλαμάτα κατά τις ημέρες των εκδηλώσεων και παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι «όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος». Προσέθεσε δε ότι «η Καρναβαλική Επιτροπή έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε οι εκδηλώσεις να είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά», αναφέροντας πως «ο Σωτήρης Γεωργούντζος, που κάθεται εδώ στα αριστερά μου, είναι μία από τις εγγυήσεις που έχουμε, ώστε οι εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν και στις οποίες θα συμμετάσχει να έχουν έναν πιο ζωντανό χαρακτήρα, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Καρναβαλικής Επιτροπής Χρυσή Λιάππα, επισημαίνοντας ότι με τον καλό της χαρακτήρα και το οργανωτικό της πνεύμα αποτελεί εγγύηση, ώστε όλα να πάνε φέτος καλύτερα.
Η κα Λιάππα, ακολούθως, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τους εθελοντές και τους χορηγούς. Έκανε, επίσης, αναφορά στο περιοδικό του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, το οποίο θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Γνωστοποίησε, ακόμη, πως ένα νέο πρόσωπο, ο Τελάλης, θα ανακοινώνει ό,τι είναι σχετικό με το Καρναβάλι. Για πρώτη φορά, ο Τελάλης θα αναλάβει δράση στο κέντρο της Καλαμάτας το Σάββατο 16/2, στις 12:30 μετά το μεσημέρι.
Οι συντελεστές του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού καλούν στην Καλαμάτα όσους θέλουν να ξεφαντώσουν, με ένα video.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, που θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και ο Σωτήρης Γεωργούντζος, θα είναι τα πληρώματα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, τα οποία θα κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό της πόλης και στους επισκέπτες, θα διαγωνισθούν δε στο παιχνίδι που έχει ετοιμάσει η Ομάδα των Παιχνιδιών της Καρναβαλικής Επιτροπής. Σε ρόλο DJ θα είναι ο Θανάσης Τσιγαρίδης.
Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, θα παρουσιασθεί το δρώμενο της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, με αφηγητή το Γιώργο Τσαπόγα και σε χορογραφίες της Δημοτικής Σχολής Χορού. Στη συνέχεια και γύρω στις 20:00, ο Δήμαρχος θα κηρύξει την έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, την οποία θα συνοδεύσουν ωραία πυροτεχνήματα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συναυλία του συγκροτήματος REC.



ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου