14.2.19

Η μη “αντρίκεια” συμπεριφορά του πρόεδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Δήλωση των Θεοφιλόπουλου , Μπεχράκη πρώην στελέχη του Δικτύου Ενεργών Πολιτών, Δημοτικοί Σύμβουλοι με τον “Ανοιχτό Δήμο – Ενεργοί Πολίτες Καλαμάτας”

Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉ ΕΜΦΥΛΩΝ ΠΡΟΤΎΠΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε ένα γυναικείο εσώρουχο μαζί με λευκή πετσέτα στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά την απόφαση των ερυθρολεύκων να μην κατέβουν να παίξουν το 2ο ημίχρονο. 
Η ενέργεια αυτή  αποτελεί μια ακραία έμφυλη μεροληψία που καλλιεργεί το στερεότυπο της δειλίας ως χαρακτηριστικό κάποιου φύλου ως υποδεέστερου. Τέτοιες ενέργειες ή δηλώσεις ανάλογου ρατσιστικού περιεχομένου τις συνηθίζουν βεβαίως και άλλοι ,όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης με φράσεις “πως αν θέλει ο Σισέ να φύγει από την Ελλάδα, να φύγει χωρίς τις φούστες του” 
 Ως αυτοδιοικητικοί πρέπει να στραφούμε δυναμικά στην αντίθετη κατεύθυνση . Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ορθώσει τείχος στις παραπάνω αντιλήψεις απομονώνοντας  τέτοιου είδους αντιλήψεις με συγκεκριμένα προγράμματα  πχ Με συγκρότηση ειδικού εργαστηρίου παρακολούθησης για την διαμόρφωση των έμφυλων διακρίσεων κατά την παιδική ηλικία στην εκπαίδευση που παρέχεται στο χώρο ευθύνης του Δήμου , σε ειδικές ομάδες πληθυσμού μέχρι την ενίσχυση του γυναικείου επιχειρείν ,την τοπική αγορά εργασίας με ετήσιες ανακοινώσεις .
Τα έμφυλα στερεότυπα από όπου και να  προωθούνται , μεταξύ άλλων επιδιώξεων ,  αποσκοπούν να διατηρήσουν τις ανισότητες στις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα εργασίας αλλά και στο γυναικείο επιχειρείν .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου