13.2.19

ΜΕΣΣΗΝΗ - Ο Γ. Αθανασόπουλος παρουσίασε τους υποψηφίους του ανά Δημοτική Ενότητα

Συνδυασμός αξιοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων στο Δήμο Μεσσήνης

Στη συγκρότηση ενός συνδυασμού που έχει στόχο να αξιοποιήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του δήμου Μεσσήνης, προχωρά ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος. 
Σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, παρουσίασε το 60% των υποψηφίων του συνδυασμού του «Δύναμη Δημιουργίας». Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει εμπειρία, γνώση και ενθουσιασμό αλλά κυρίως αγάπη για τον τόπο. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος και οι συνεργάτες του δεν αποσκοπούν σε μία απλή διαχείριση του δήμου, αλλά επιδιώκουν να αλλάξουν την καθοδική του πορεία, σεβόμενοι τις ανάγκες των δημοτών.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου Δήμου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου:

Σύνθεση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου
«Η παράταξή μας «Δύναμη Δημιουργίας», στηρίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών διαδικασιών. Έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας και να αποδείξει ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά και καθοριστικά στη χάραξη της αναπτυξιακής πορείας αυτού του τόπου.
Θέλουμε ένα Δήμο Μεσσήνης δυνατό και δημιουργικό, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να ζήσεις με ασφάλεια, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, έναν τόπο στον οποίο θα μπορείς να επενδύσεις αξιοποιώντας το τουριστικό και πολιτιστικό μας απόθεμα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Θέλουμε να ανατρέψουμε το γκρίζο μιας δημοτικής αρχής που με αποσπασματικές ενέργειες και ευκαιριακές επιλογές προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει. Επιδιώκει να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά τους πολίτες και να κρύψει ότι δεν ξέρει και δεν μπορεί. Με μακέτες, διαρκείς υποσχέσεις  και έργα βιτρίνας δεν απαντάς στο απαιτητικό αύριο. Δυστυχώς, έχουμε μια δημοτική αρχή που έχει επιδείξει ελαφρότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου και σπουδή στην παρουσίαση μιας εικονικής πραγματικότητας. Αυτό πρέπει να τελειώσει και θα τελειώσει με τη ψήφο των πολιτών το Μάιο.
Επιλογή μας είναι η συνεργασία και η σύνθεση όλων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας. Στόχος μας είναι η συστράτευση όλων των παραγωγικών φορέων, όλων των πολιτικών, κοινωνικών και επαγγελματικών χώρων. Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδης ρυθμούς, ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή, που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο αγκαλιάζοντας όλους τους κατοίκους, προσφέροντας πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία θα αφουγκράζεται τις ανησυχίες των κατοίκων, θα σέβεται και δεν θα εκμεταλλεύεται τις ανάγκες των δημοτών, μια νέα Δημοτική Αρχή η οποία δεν εθελοτυφλεί αλλά αντιθέτως εντοπίζει το πρόβλημα και το αντιμετωπίζει με κάθε μέσο και το αντιμετωπίζει ουσιαστικά και ριζικά».
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου
«Εδώ και μήνες συγκροτούμαι ένα ευρύ και αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο με μοναδικό γνώμονα την αξιοκρατία, την τοπική συναντίληψη, την κοινωνική αναγνώριση, την ανθρώπινη ποιότητα, το ήθος και τη διάθεση προσφοράς. Δημιουργούμε ένα συνδυασμό που καλύπτει όλα τα κοινωνικά στρώματα του δήμου. Ένα ψηφοδέλτιο που συνδυάζει την εμπειρία, τη γνώση, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία του μέλλοντος. Στόχος είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας που έχει διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά, προκειμένου να κάνουμε όλοι μαζί ένα δυνατό και δημιουργικό Δήμο Μεσσήνης. Μια ομάδα που θα δώσει νικηφόρα τον αγώνα αλλά θα λειτουργήσει και στη συνέχεια ως μια συμπαγής δημιουργική δύναμη για το Δήμο Μεσσήνης.
Δεν μας αρκεί απλώς να κερδίσουμε τις εκλογές. Αυτό που μας κινητοποιεί είναι η δημιουργία  ενός νέου Δήμου Μεσσήνης στον οποίο θα κινείσαι με ασφάλεια για να μπορείς να ζήσεις και να δημιουργήσεις. Δεν θέτουμε τυχαία το ζήτημα της ασφάλειας ως κυρίαρχο πρόβλημα, το κάνουμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι σε κλίμα ανασφάλειας δεν μπορεί να δημιουργηθεί κάτι.
Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα αποτελεί για μας, πραγματικά και όχι στα λόγια, πρώτη προτεραιότητα. Αξιοποιώντας την τοπική παράδοση και τις δυνατότητες παραγωγής πιστεύουμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες  και να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε ένα  πρότυπο καινοτόμο αγροτικό κέντρο. Ξεκινώντας από τα μικρά καθημερινά όπως η πρόσβαση στα χωράφια, μπορούμε να φτάσουμε στα σημαντικά που είναι η απόκτηση ξεχωριστής ταυτότητας στα προϊόντα της περιοχής μας.
Η απόκτηση διακριτής ταυτότητας στον αγροτοδιατροφικό τομέα θα δώσει ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Μιλάμε για μια νέα αντίληψη που θα ξεκινά από την Αρχαία Μεσσήνη, θα απλώνεται στις καταπληκτικές παραλίες της Αίπειας, του Πεταλιδίου και της Μπούκας και θα φτάνει στα σπάνια γραφικά ορεινά χωρία του Αριστομένη, της Ανδρούσας, του Τρικόρφου, της Βουφράδας, της Ιθώμης, της Αίπειας και του Πεταλιδίου.  Στόχος ένα τουριστικό προϊόν και για τις 4 εποχές του χρόνου με αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Η κατάκτηση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού θα αντανακλάται στην καθημερινότητα του δημότη. Χρειάζεται να ξεκινήσουμε από το επίπεδο διαλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο: με πραότητα, ευγένεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη να οικοδομήσουμε συναντίληψη και κοινή δράση με βάση αυτά που μας ενώνουν. Ο σεβασμός και η ταύτιση με το πρόβλημα θα επεκτείνεται στην  αντιμετώπιση του δημότη από τις δημοτικές υπηρεσίες και θα φτάνει παντού, στο κάθε πρόβλημα, συλλογικό ή ατομικό. Το πρόβλημα στην καθημερινότητα του κάθε δημότη είναι πρόβλημά μας». 
Ενημέρωση των πολιτών
«Στα πλαίσια της ενημέρωσης των δημοτών αλλά και της αλληλοτροφοδότησης με τις υπηρεσίες του Δήμου, θα δημιουργηθεί μια νέα δομή πληροφόρησης που θα περιλαμβάνει ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων, για άμεση ανταπόκριση, αλλά και δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό για την υπεύθυνη ενημέρωση των δημοτών και την προβολή της περιοχής μας.
Αντιλαμβάνεστε ότι στόχος μας δεν είναι μια απλή διαχείριση. Θέλουμε να αλλάξουμε την καθοδική πορεία του τόπου μας. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε αν δεν κατανοήσουμε το μέγεθος των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τοπικά, εθνικά και παγκόσμια και δεν στηριχτούμε στο σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας. Ο συνδυασμό που συγκροτούμε έχει ακριβώς αυτό το στόχο, να αλλάξει το Δήμο Μεσσήνης. Στηριζόμενοι στην εμπειρία των παλιών αλλά και στο πάθος και τον ενθουσιασμό των νέων πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Παρουσιάζουμε σήμερα το 60% του συνδυασμού μας. Πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που συνδυάζει εμπειρία, γνώση, όραμα και πάθος μα πάνω απ’ όλα αγάπη για τον τόπο μας. Είμαστε σίγουροι για τη νίκη μας και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε».
Υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» ανά Δημοτική Ενότητα είναι οι εξής:
Δ.Ε. Αίπειας:
  • Μαλιώτης Κωνσταντίνος του Πέτρου, ελεύθερος επαγγελματίας.
  • Σαραντάκη Βασιλεία του Σταύρου, οικιακά.
  • Φύκιρης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, ελεύθερος επαγγελματίας.
Δ.Ε. Ανδρούσας:
  • Μπατάλια Αθανασία του Αναστασίου, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος.
  • Χριστοφιλόπουλος Λεωνίδας του Ευαγγέλου, αγρότης.
Δ.Ε. Βουφράδος:
  • Μαρκοπούλου Μαρία του Βασιλείου, λογίστρια, ασφαλιστικός πράκτορας.
Δ.Ε. Ιθώμης:
  • Αθανασακόπουλος Δημήτρης του Γεράσιμου, οικονομολόγος.
  • Δαβίλλας Γεώργιος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
  • Ηλιόπουλος Αναστάσιος του  Νικολάου, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, Αστυνομικός Διευθυντής εν αποστρατεία.
Δ.Ε. Πεταλιδίου:
  • Γαλιάτσος Δημήτριος του Νικολάου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης.
  • Γιαννόπουλος Παναγιώτης του Σταύρου, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, ελεύθερος επαγγελματίας.
  • Παρασκευόπουλος Γεώργιος του Θεοδώρου, συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος.
  • Στεφάνου Κατερίνα του Ιωάννη, πτυχιούχος Αισθητικής, ιδιωτική υπάλληλος.
  • Στραβόλαιμος Γεώργιος του Γρηγορίου, ιατρός, πρώην δήμαρχος Δήμου Πεταλιδίου, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος.
  • Χριστόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου, ιδιωτικός υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκιναίων.
Δ.Ε. Τρικόρφου:
  • Αλοίμονου Γεωργία του Δημητρίου, εργοδηγός.
Δ.Ε. Μεσσήνης:
  • Ανεστοπούλου Γεωργία του Σταύρου, ιδιωτική υπάλληλος.
  • Γεωργακλής Βασίλειος του Θεοδώρου, υπάλληλος Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Δημάκη-Πετρουλάκη Λαμπρινή του Δημητρίου, πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Μεσσήνης και Περιχώρων.
  • Δημητρακόπουλος Αντώνης του Φωτίου, συνταξιούχος τραπεζικός, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης.
  • Δημητρόπουλος Γεώργιος του Φωτίου, νέος αγρότης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοτράφου.
  • Δουρούμης Νικόλαος του Δήμου, πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΜ, επιχειρηματίας.
  • Καλοφωλιάς Δημήτριος του Γεωργίου, διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός, υπάλληλος ΔΕΗ.
  • Κόκκαλη Γεωργία του Αθανασίου, ιδιωτική υπάλληλος.
  • Μπαρμπίτσα Έλενα του Πέτρου, οικονομολόγος, ιδιωτική υπάλληλος.
  • Μπούτση-Γιαννίκου Ρούλα του Νικολάου, πτυχιούχος Νοσηλευτικής.
  • Ξυνός Παναγιώτης του Θεοδώρου, αγρότης, επιχειρηματίας.
  • Παναγιωτόπουλος Φάνης του Αποστόλου, ασφαλιστικός πράκτορας.
  • Ρούτσης Κωνσταντίνος του Ιωάννη, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, μαθηματικός.
  • Τάπαρης Κωνσταντίνος του Ηλία, υπάλληλος Δασικής Υπηρεσίας.
  • Τσέλιου-Moυρούφα Ελένη, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Μεσσήνης, δικηγόρος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου