14.2.19

Πήρε τις εικόνες και χάθηκε ο ιερέας

Υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού που φτάνει τις 140.000 ευρώ αλλά και κλοπή εικόνων σημαντικής αξίας εντοπίστηκε στην  ενορία Παναγίας Φανερωμένης του Τυρνάβου, με πρωταγωνιστή, όπως όλα δείχνουν, ιερέα ο οποίος έχει ήδη εξαφανιστεί.
Από τον ναό λείπουν εικόνες κάποιες από τις οποίες βρέθηκαν στο σπίτι του ιερέα, που του είχε παραχωρήσει η μητρόπολη για να διαμένει.
 Μάλιστα μία από αυτές που είναι μεγάλης αξίας δεν βρέθηκε.
Είχαν υποψίες, κυκλοφορούσαν διάφορα και ενημερώθηκε ο μητροπολίτης Λάρισας.
Όμως ο τότε ιεράρχης αρρώστησε, πήγε στην Αμερική και τελικά έχασε τη ζωή του. Όλο αυτό το διάστημα το θέμα παρακολουθείτο από τον μακαριστό μητροπολίτης (αν και ασθενής), είχε κόψει κάθε επικοινωνία με τον τότε υπεύθυνο του ναού, απαιτώντας μέσα σε εύλογο διάστημα είτε να φέρει πίσω το χρηματικό ποσό που λείπει είτε να παραδώσει παραστατικά δαπανών για τα χρήματα που λείπουν και είναι περίπου 130.000 – 140.000 €.
Κυρίως όμως απαίτησε την άμεση επιστροφή των εικόνων που έλειπαν καθώς κάποιες είναι παλιές και μεγάλης αξίας. Μέχρι και σήμερα ο τότε ιερέας του ναού που σημειωτέον σταμάτησε να πληρώνεται από το Δεκέμβριο και ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, δεν έδωσε σημεία ζωής και φυσικά δεν επέστρεψε ούτε τις εικόνες ούτε όμως και τα χρήματα.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο νέος μητροπολίτης, που κινεί διαδικασίες. Πηγές αναφέρουν, χωρίς αυτό να έχει διασταυρωθεί, ότι έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη μητρόπολη και ότι το άτομο αυτό παρέδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στο οποίο διέμενε, στο κέντρο του Τυρνάβου, και ανήκει στην εκκλησία. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στο εσωτερικό όπως και σε διπλανά σπίτια επίσης της μητρόπολης βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες, αλλά παραμένουν άφαντες αυτές που χαρακτηρίζονται μεγάλης αξίας.
Να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα που διέμενε ο πρώην ιερέας βρέθηκε άδειο από έπιπλα και συσκευές γεγονός που μαρτυρά ότι ο αποσχηματισθείς πιθανά προετοίμασε τη φυγή του.
Το όλο θέμα αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου