14.2.19

ΤΡΙΦΥΛΙΑ - ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

ΕΝΕΡΓΟΣ μέχρι την τελευταία στιγμή δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με νεώτερη δήλωσή του η οποία εστάλη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του για την διεκδίκηση αυτόνομα ή εντός σχήματος της υποψηφιότητάς τους για τον Δήμο. Τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αλλά αίσθηση προκαλεί η αναφορά του κ.Κόλλια -που άμεσα επιβεβαιώνει το έγκυρο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας- για την ανακοίνωση πλήρη ή έστω σε μεγάλο βαθμό συνδυασμών με ονόματα. Πιο αναλυτικά ο κ. Κόλλιας τονίζει ότι"
«Αισίως» μέχρι σήμερα έχουν δημόσια και επίσημα δηλώσει υποψηφιότητα για τον πολύπαθο Δήμο Τριφυλίας πέντε συμπολίτες μας, ενώ εκκολάπτονται δύο ή και τρεις ή και περισσότερες ακόμη υποψηφιότητες. Οι συμπολίτες μας αναρωτιούνται γιατί μέχρι τώρα οι δηλωμένοι ως υποψήφιοι δεν έχουν γνωστοποιήσει έστω κι έναν πρώτο κατάλογο των συνεργατών τους – υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όπως συμβαίνει με τους υποψηφίους Δημάρχους στους άλλους Δήμους; Εκδήλωση Βοναπαρτισμού, αδυναμία ή καιροσκοπισμός; Πάντως, η λαική θυμοσοφία «Δείξε μου τους φίλους σου για να δω ποιος είσαι» εξακολουθεί να ισχύει, και όχι μόνο για τους δηλωμένους αλλά και για τους εκκολαπτόμενους υποψηφίους" καυτηριάζει σχετικά.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΑΣ
Τέλος σε ότι αφορά την κάθοδό του στον εκλογικό στίβο εκτιμά ότι "Καθόσον με αφορά: Τιμώ κι εγώ την τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να με εκλέξουν πρώτο Δήμαρχο Τριφυλίας, εισπράττω με ευγνωμοσύνη την αγάπη τους και τους ευχαριστώ για τον καλό τους λόγο, τη θετική εκτίμησή τους στις δημοσκοπήσεις που γίνονται (και μάλιστα χωρίς να έχω δηλώσει υποψηφιότητα) αλλά και την παρότρυνσή τους να μπω και πάλι μπροστά! Τη λογαριάζω τη γνώμη τους και πολύ σύντομα, σε συνέντευξη Τύπου, θα δημοσιοποιήσω τις προθέσεις μου αλλά και τις εν γένει απόψεις μου για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας" καταλήγει η δήλωση του κ. Κόλλια. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΜΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ που ίσως ανοίξει νέο δρόμο αντιπαραθέσεων για το θέμα των υποκαταστημάτων τραπεζών που κλείνουν ή υπολειτουργούν όπως τα Φιλιατρά, έδωσε στη δημοσιότητα από τα Φιλιατρά ο κ. Βασίλης Παπαθεοδοσίου με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Κουκούμη για το επίμαχο θέμα.
Απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο τονίζει ότι "Αγαπητέ συνάδελφε Σαράντο Κουκούμη
Διάβασα με έκπληξη μια μακροσκελή δήλωσή σας, σχετικά με το θέμα της Εθνικής Τράπεζας στα Φιλιατρά.
Όμως ούτε τώρα δεν απαντήσατε στο ερώτημα που σας είχα θέσει στη συνεδρίασή του Δ,Σ, γιατί επιμένετε και τελικά ψηφίσατε, να πάνε τα χρηματικά αποθέματα του Δήμου σε τράπεζα που δεν έχει και σε άλλες πόλεις υποκαταστήματα παρα μόνο σε μια.
Σας είχα δε επισημάνει τον κίνδυνο να έχουμε απώλειες καταστημάτων κάτι που θα αποβεί σε βάρος των πολιτών, αφού με τους τόκους από τα χρήματα του Δήμου καλυπτόταν τα έξοδα του ενοικίου κ του προσωπικού.Εσείς όμως ψηφίσατε..Με εκτίμηση, Βασίλης Παπαθεοδοσίου". Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρξει απάντηση για το θέμα με βάση τα πρακτικά του οικείου Δ.Σ. Τριφυλίας από την πλευρά του κ. Κουκούμη, σχετικά με το θέμα. Πάντως προς το παρόν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα των υποκαταστημάτων δεν υπάρχουν από την πλευρά όλων των παρατάξεων. ΓΙΑΝ.ΜΠ.

 ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Στις 25 & 26 Ιανουαρίου 2019 η Ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη-Μαρίνη συμμετείχε στην 19η Διημερίδα Κλινικής Μικροβιολογίας που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Κλινικής Μικροβιολογίας και Εργαστηριακής Διαγνωστικής με θέμα "Διαρροϊκά σύνδρομα λοιμώδους αιτιολογίας",  στο Αμφιθέατρο 251 του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στην Αθήνα. Η Διημερίδα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Ιατρός Βιοπαθολόγος κ.Ανδρέας Μεντής, αναφέρθηκε στο μικροβίωμα του εντέρου στην υγεία και τη νόσο. Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Στέλιος Χατζηπαναγιώτου αναφέρθηκε διεξοδικά στην διάρροια των ταξιδιωτών. Επίσης έγινε διεξοδική αναφορά στις Παρασιτικές Λοιμώξεις, στην Λοίμωξη από Clostridium difficile, στην Μεθοδολογία Διάγνωσης Βακτηριακών και Ιογενών Λοιμώξεων, στην "συνδρομική" εργαστηριακή διάγνωση της λοιμώδους διάρροιας, στα εμβόλια εντερικών παθογόνων. Με συντονιστή τον καθηγητή της Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας  κ.Άλκη Βατόπουλο και την κ.Τρυφινοπούλου, Βιοπαθολόγο, PhD, στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας  ΚΕΕΛΠΝΟ, πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο έγινε διεξοδική αναφορά στα κάτωθι θέματα: Επιδημιολογικά Δεδομένα για Γαστρεντερίτιδες στην Ελλάδα, Δεδομένα Εργαστηριακής Επιτήρησης  από το ΕΚΑΣΣ, Ζωονόσοι που συνδέονται με διαρροϊκά σύνδρομα του ανθρώπου, ECDC: ενσωμάτωση μοριακών τεχνικών τυποποίησης για την επιτήρηση και διερεύνηση διακρατικών επιδημιών.
Στο τέλος των εργασιών, έγινε γραπτή αξιολόγηση της Διημερίδας από το ακροατήριο και δόθηκε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Επίσης έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας .
Η κ.Ευαγγελία Λεμπέση Ιατρός Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού στην Αθήνα, με συντονιστή την κ.Ελευθερία Τρίκα Ιατρό Βιοπαθολόγο  Διευθύντρια του Θριασίου Νοσοκομείου, αναφέρθηκε στους νέους ορισμούς S,I,R κατά EUCAST.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου