15.2.19

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - «Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς»

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Σήμερα το πρωί, ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ κ. Βορίδης και άλλοι Βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με αντικείμενο την προστασία των πολιτών στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. 


Αναλυτικά η ερώτηση:Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλο, οι Πρόεδροι και  οι  κάτοικοι  των  Τοπικών  Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας δήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για την παραβατικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά. «Δεν επιτρέπεται, στη σημερινή εποχή, να υπάρχουν γειτονιές  ή  χωριά,  όπου  οι  κάτοικοί  τους  φοβούνται».  Δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο αυτή η κραυγή αγωνίας που απορρέει από το ψήφισμα των προέδρων των κοινοτήτων, όπου ζητούν  το αυτονόητο: την ασφάλεια και υποστήριξη των δημιουργικών δυνάμεων των  χωριών τους. Μια περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν οι πολίτες δεν μπορούν με ασφάλεια να κινηθούν και να δημιουργήσουν.
Η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι μόνο θεμελιώδες δικαίωμα, αλλά και προϋπόθεση Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Η ΕΛ.ΑΣ με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την πάταξη της παρανομίας και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί. Η παρουσία της πρέπει να ενισχυθεί με την  εντατικοποίηση  της  δράσης της στους δρόμους και τις γειτονιές μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι αποτέλεσμα μιας σειράς σύνθετων δράσεων: εκπαίδευση, κατάρτιση, ενίσχυση υποδομών και μέσων για τους αστυνομικούς μας. Ταυτόχρονα χρειάζεται ένα ποινικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση των εγκληματιών, άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, επανεξέταση του θεσμού των αδειών και της διαδικασίας της αποφυλάκισης με όρους. Όταν ο Κουφοντίνας κόβει βόλτες στο Σύνταγμα και εγκληματίες βλέπουν ως ολιγόμηνες διακοπές τη φυλακή λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου είναι απόλυτα λογικό να αυξάνει η μικροεγκληματικότητα και η παραβατικότητα στις γειτονιές και τα χωριά.
Τα παραπάνω με την αυριανή διακυβέρνηση της ΝΔ θα τελειώσουν οριστικά. Για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί πρώτη προτεραιότητά η ασφάλεια των συμπολιτών μας, κάτι που όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, μπορούμε να κάνουμε αποτελεσματικά.
ΥΓ: Γνωρίζοντας το πρόβλημα και  την αγωνία των κατοίκων, άμεσα σήμερα το πρωί, ο πρ. Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ κ. Βορίδης και άλλοι Βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ρωτώντας για το αν σκοπεύουν να δώσουν λύση στην κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΝΔ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου