15.2.19

Από την Κυριακή φεύγει το κρύο

Οι ισχυροί βοριάδες υποχώρησαν αλλά το κρύο από τις βροχές και τα χιόνια των προηγούμενων ημερών παραμένει.  

Το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο θα υπάρξει και νέα υποτροπή της κακοκαιρίας. 

Από τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προκύπτει πως δεν περιλαμβάνεται η Μεσσηνία. 

Κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στο χάρτη απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται  φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.
Βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πρόσκαιρα σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο), ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τμήματα του Αιγαίου. Χιονόνερο και ενδεχομένως χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν κατά τόπους και στη Βόρεια Ελλάδα.
Τονίζεται ότι από αργά το βράδυ της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, οι βροχοπτώσεις στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυρές, επηρεάζοντας και πάλι σημαντικά τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, όπως φαίνεται και στο χάρτη. Στον ίδιο χάρτη απεικονίζονται οι περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.
Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση φτάνοντας και πάλι τα 9 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ουσιαστική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, ενώ πολύ καλές καιρικές συνθήκες  αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα έως τουλάχιστον τα μέσα της νέας εβδομάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου