27.2.20

Κινέζοι αγόρασαν 2.000 στρέμματα με ελαιόδεντρα στη Λακωνία

Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στρέφονται κινέζοι επενδυτές μετά τα ακίνητα στην  Ελλάδα....
 
Στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στρέφονται κινέζοι επενδυτές μετά τα ακίνητα στην Ελλάδα.
Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης  Πεβερέτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΜέΡΑ 25 για τα κόκκινα δάνεια.
Ο πρόεδρος  ανέφερε ότι οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αγρότες βρίσκονται σε στενωπό εξαιτίας των   κόκκινών δανείων τα οποία δεν αντιμετωπίζονται καθώς οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν ικανοποιούν τους δανειολήπτες με συνέπεια να χάσουν εκτός από τα σπίτια  τους και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρήκαν από τους πατεράδες τους.
Ο κ. Πεβερέτος ανέφερε ότι την ίδια στιγμή οι άνθρωποι της επαρχία πολιορκουνται από μεσίτες να πουλήσουν τη γη τους σε Κινέζους που ζητούν μεγάλες εκτάσεις με ελαιόδεντρα.
Στο στόχαστρο  είναι η Λακωνία, με τους μεσίτες να οργώνουν την περιοχή αναζητώντας   σημαντικές εκτάσεις για τις αγοράσουν.
Σύμφωνα με τον ίδιο πουλήθηκε έκταση 2000 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα που ανήκε σε πέντε αδέρφια.
Επίσης οι μεσίτες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την αγορά έκτασης 300 στρεμμάτων στη Λακωνία και κάνουν  διαπραγματεύσεις  να αγοράσουν  τις γύρω  εκτάσεις.
Το αγοραστικό ενδιαφέρον αρχικά των Κινέζων όπως κι άλλων εταιρειών πιθανόν να συμβάλλουν στην απορρύθμιση για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων καθώς  οι πωλητές ή πιστωτές θα κατανοήσουν ότι το αγοραστικό διαμορφώνει νέες πιο συμφέρουσες λύσεις για τους  πιστωτές  οι οποίοι θα φροντίσουν  να ολοκληρώσουν  τις διαδικασίες  και τους δανειολήπτες να τους οδηγούν σε αδιέξοδο.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος 
bankingnews.gr

Υ.Γ Θα συμπληρώναμε στο ρεπορτάζ του φίλου και συναδέλφου Νίκου Θεοδωρόπουλου  ότι μία από τις μεγαλύτερες ελαιουργικές μονάδες στην Μεσσηνία στη περιοχή της Πυλίας με συσκευαστήριο, εμφιαλωτήριο κλπ άλλαξε και αυτή χέρια και σύμφωνα με τις ¨κακές γλώσσες¨ η εταιρεία που προχώρησε στην αγορά είναι Κινέζικων συμφερόντων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου