26.2.20

Προς απολύμανση το δημαρχείο - Η 38χρονη είχε συμμετάσχει στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης

Αλλεπάλληλες συσκέψεις λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.
Προς απολύμανση το δημαρχιακό μέγαρο.
Σε συναγερμό έχει τεθεί το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, καθώς η 38χρονη γυναίκα, η οποία αποτελεί το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι διατμηματικός σύμβουλος της πόλης.
Μάλιστα, η ίδια είχε δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, λίγο προτού μεταβεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού.
Μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα, εξετάζεται η ολική απολύμανση του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ, εφόσον παρουσιάσουν έντονο βήχα ή υψηλό πυρετό.
Πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δεν έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη που έλαβε χώρα το απόγευμα, με τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία νοσηλεύεται - σε καλή κατάσταση - στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου