25.2.20

Μεγάλη κινητοποίηση για την καρμανιόλα της Πατρών-Πύργου την Τετάρτη

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει στην κινητοποίηση των φορέων της Ηλείας και τη διαμαρτυρία που οργανώνεται την Τετάρτη 26/2/2020 και ώρα 12:00 μ.μ. στην περιοχή του Βουπρασίου, για τον αυτοκινητόδρομο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου, που στοίχισε πρόσφατα τη ζωή σε δύο συναδέλφους καθηγητές.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 π. μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Καλούμε τους συναδέλφους που μπορούν, να ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα για να μεγιστοποιηθεί η αντίδραση σε αυτό το καθημερινό έγκλημα που συμβαίνει στην Πατρών-Πύργου

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, θα συμμετέχουν την Τετάρτη 26 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου – Ολυμπία – Τσακώνα, χωρίς διόδια, που θα πραγματοποιηθεί στο Βουπράσιο, στα όρια των νομών Αχαΐα και Ηλείας.

Θυμίζουμε, ότι ο Δήμος Πατρέων στις 21 Γενάρη 2020 είχε πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου τον Οκτώβρη του 2019, λαϊκή κινητοποίηση με αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ. με σύνθημα: «Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων».
Στον σύντομο χαιρετισμό του την ημέρα εκείνη, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας.
Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Με τον αγώνα μας, είμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση που βάζει τις ζωές που χάνονται απέναντι στη λογική του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Ταυτόχρονα παλεύουμε στην κατεύθυνση, ο δρόμος αυτός, να μην καταστρέφει τους οικισμούς από τους οποίους θα περάσει και να μην υποβαθμίσει την περιοχή μας, γι αυτό και μιλάμε για την Νότια Χάραξη, που μπορεί και θα έπρεπε να υλοποιηθεί, από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας  για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.
Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, μπορούμε να επιβάλλουμε αυτό που είναι κοινή λογική και συμφέρει τον λαό. Δεν κάνουμε πίσω».

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου