25.2.20

Σκηνικό Συρίας στη Χίο - Αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ με ....ρουκέτες !

Με αυτοσχέδιες ρουκέτες επιτέθηκαν το πρωί της Τρίτης πολίτες της Χίου κατά των δυνάμεων ασφαλείας που κτυπούν «στο ψαχνό» στους Βροντάδες Χίου, αντιδρώντας έτσι στην κατασκευή νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Οι ρουκέτες προκάλεσαν προσωρινά πανδαιμόνιο στις τάξεις των ΜΑΤ που σταμάτησαν την επίθεση και υποχώρησαν.
Νέες δυνάμεις ασφαλείας συνοδευόμενες από οχήματα του Στρατού (Μηχανικό) πλησίασαν στην περιοχή για να γίνουν και αυτές δεκτές με νέο μπαράζ ρουκετών, με το σκηνικό να θυμίζει πλέον «Ιντλίμπ Συρίας», και όχι το ειδυλλιακό νησί του Ανατολικού Αιγαίου
Αυτή την στιγμή οι κάτοικοι μοιράζουν σε όσους γνωρίζουν την χρήση τους, ρουκέτες, προκειμένου να αμυνθούν στις επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας.
Παράλληλα τη Μυτιλήνη, εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο έχουν παραταχθεί αυτή τη στιγμή στη θέση Διαβολόρεμα, όπου είναι η δεύτερη είσοδος του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή.
Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να φτάσουν στο Καβακλή για να μεταφέρουν εκεί μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες στην επιταγμένη έκταση.
Νωρίτερα, οδομαχίες γίνονταν στη θέση Καράβα Μανταμάδου της Μυτιλήνης, στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, όπου και έχει σχεδιαστεί από την κυβέρνηση η δημιουργία της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησα να απωθήσουν εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών. Προς στιγμή ξέσπασε και φωτιά σε θαμνώδη έκταση, η οποία και σβήστηκε.
Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν συγκεντρωθεί και στην άλλη άκρη του δρόμου που οδηγεί στο Καβακλή, στη θέση Διαβολόρεμα, αλλά και εκεί έχουν μπλοκαριστεί από τους πολίτες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου