24.2.20

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Καταγγελία προς το Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) με αίτημα να κληθούν σε απολογία 11 δημοσιογράφοι κατέθεσαν 5 μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της Ενωσης. Αφορά τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν, πριν λίγες ημέρες, την υπόθεση του βρέφους από τη Συρία και την υποτιθέμενη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί.  
Οι δημοσιογράφοι που καταγγέλλονται είναι οι 
Γιώργος Παπαδάκης και Ρίτσα Μπιζόγλη από τον ΑΝΤ1, Νίκος Ευαγγελάτος και Αντώνης Τσολιάς από το MEGA, Χρήστος Ράπτης, Βασίλης Πούλος, Ελένη Μπολοβίνη και Άγγελος Μόσχοβας από το iefimerida.gr και Κατερίνα Σερέτη, Θεοδόσης Πάνου και Στέργιος Σαμαρτζής από το newsit.gr.
Με το θέμα ασχήθηκε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας και με ανακοίνωσή του "καταγγέλλει τον τρόπο παρουσίασης του θέματος, σχετικά με τον θάνατο του βρέφους και τον αναληθή ισχυρισμό περί σεξουαλικής κακοποίησης. Βεβαίως, υπήρξε η ανεύθυνη εκτίμηση του ιατροδικαστή που πιστοποίησε τέτοια ευρήματα, τα οποία τελικά ήταν αβάσιμα. Όμως, κατά παράβαση της δεοντολογίας ορισμένοι συνάδελφοι, ακολούθησαν τον δρόμο της υπερβολής και διαστρέβλωσης, ενώ απουσίαζε η κατηγορηματική άρνηση μελών της οικογένειας στις αποδιδόμενες καταγγελίες. Επίσης, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρότι το τελικό πόρισμα ανέτρεπε την αρχική διάγνωση, ορισμένοι συνάδελφοι και ΜΜΕ συνέχισαν να αναπαράγουν τα περί σεξουαλικής κακοποίησης με ρατσιστικές παραμέτρους".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου