" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

27.2.20

Έκλεψαν τη μισή Ελλάδα

Είχαν ως έδρα μια περιοχή της Βέροιας και από εκεί εξορμούσαν με τουλάχιστον δύο οχήματα τα μέλη μιας... οικογενειακής σπείρας ζωοκλεφτών και «κυνηγών» χαλκού. "Κτυπούσαν" από τον Οκτώβριο του 2018 σε σπίτια, επιχειρήσεις, αγροκτήματα και αποθήκες στις περιοχές Ιωαννίνων, Άρτας, Τρικάλων, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης!
Μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων, πήρε τέλος η δράση τους και εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 210.000 ευρώ!  Ως τώρα, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας επτά μελών της σπείρας, μεταξύ των οποίων είναι και μια γυναίκα. 
Όλοι συνδέονται με στενούς οικογενειακούς δεσμούς και είχαν ως αρχηγό έναν 67χρονο. Μεταξύ τους επικοινωνούσαν με κινητά καταχωρημένα σε στοιχεία συγγενών τους ή ανύπαρκτων αλλοδαπών και είχαν χωρίσει τους ρόλους, άλλοι αναλαμβάνοντας τις κλοπές, άλλοι φυλάγοντας τσίλιες και άλλοι εξασφαλίζοντας τα οχήματα διαφυγής και λειτουργώντας ως προπομποί.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι 
σε περιοχές Ιωαννίνων τα μέλη της σπείρας είχαν διαρρήξει δύο μονοκατοικίες στην Ανατολή και τον Άγιο Ιωάννη από τις οποίες άρπαξαν διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα, δέκα χρυσές λίρες και έναν φορητό υπολογιστή και μια επιχείρηση στα Μάρμαρα όπου ξήλωσαν 4.500 μέτρα καλωδίων χαλκού αξίας 200.000 ευρώ! 
Στην Καλαμπάκα Τρικάλων είχαν διαρρήξει ένα σπίτι από το οποίο έκλεψαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα αγρόκτημα απ' όπου άρπαξαν 25 οικόσιτα ζώα. 
Στην Καμπή και την Γραμμενίτσα Άρτας άρπαξαν άλλα 40 ζώα από δύο αγροκτήματα, ενώ από μια αποθήκη στην Ανέζα Άρτας έκλεψαν άλλα 40 ζώα και εργαλεία. 
Σε περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης τρύπωσαν σε δύο πτηνοτροφικές μονάδες και ένα αγρόκτημα και έκλεψαν συνολικά 354 ζώα.
Σε βάρος των μελών της οικογενειακής σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων κατά περίπτωση, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου