24.5.12

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - 60% υπέρ του Ευρώ οι Έλληνες !

Ψηφοφόροι από τη Γερμανία ως την Ελλάδα θα επέλεγαν να παραμείνουν στο ευρώ αν οι χώρες τους πραγματοποιούσαν δημοψήφισμα αύριο για το θέμα αυτό, όπως δείχνει μια δημοσκόπηση.
Έξι στους δέκα ψηφοφόρους από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία που εξέφρασαν τη γνώμη τους δήλωσαν ότι θα επέλεγαν την παραμονή των χωρών τους στο ευρώ, αναφέρει σημερινή δημοσκόπηση του Ipsos.
 Παράλληλα ίδιο είναι το ποσοστό των ερωτηθέντων που επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό.
Η υποστήριξη για το ευρώ εμφανίζεται πιο έντονη στην Ελλάδα με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στο κοινό νόμισμα, ενώ στη Γερμανία και την Ιταλία το 57% των ερωτηθέντων υποστήριξε το ευρώ.
«Ανεξάρτητα από την αναστάτωση και τις συζητήσεις που γίνονται σε αυτές τις χώρες, φαίνεται ότι προς το παρόν οι λαοί επιθυμούν να παραμείνουν στο ευρώ», δήλωσε ο Τζον Ράιτ, ανώτερο στέλεχος του Ipsos.
«Πιστεύω ότι στέλνει ένα θετικό μήνυμα για το ίδιο το ευρώ. Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν, όχι ακόμη», πρόσθεσε.Η υποστήριξη για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ήταν μεγαλύτερη στη Γερμανία με επτά στους δέκα να τάσσονται υπέρ.Τέλος, περίπου το 10% των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες δεν εξέφρασε άποψη σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου