24.5.12

ΦΙΛΙΑΤΡΑ : "Εγώ και εσύ....από τον πίνακα στην εικόνα"!!

Φιλιατρά, 31 Μαΐου  2012
Το παράρτημα της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) σε συνεργασία με το σύλλογο διαφύλαξης σχολικής πολιτιστικής κληρονομιάς  "ο Μαυροπίνακας"  οργανώνει  σεμινάριο με  θέμα:
"Εγώ και εσύ....από τον πίνακα στην εικόνα"
 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 31 Μαίου από τις 17.30 – 21.00  μ..μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών . Σ' αυτό μπορούν να λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε εναλλακτικές τεχνικές παρουσίασης, η εξοικείωση με σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, έτσι ώστε αυτά  να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία και μέσα για την καλύτερη δυνατή εκπόνηση, υλοποίηση και παρουσίαση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Θα λειτουργήσει βιωματικό εργαστήριο  με  θέμα :"Το περιβάλλον  στο κατώφλι του 21ου αιώνα", το  οποίο αναλυτικά περιλαμβάνει:
Τίτλος εργαστηρίου:  Παρουσιάσεις (power point) και Video
                                 Υπολογιστών για αρχάριους χρήστες

Περιγραφή εργαστηρίου:
-Εισαγωγή στις βασικές αρχές λειτουργίας και χρήσης του power point
-Λήψη, αποθήκευση και χρήση φωτογραφιών και βίντεο
-Ενσωμάτωση φωτογραφιών και βίντεο σε απλή παρουσίαση
-Δημιουργία power point
-Δημιουργία απλών Video με εικόνα και ήχο
Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα 
Προ-απαιτούμενες γνώσεις: απλή  χρήση Η/Υ 
  • Υπεύθυνη εργαστηρίου:
Καραβά Λίλιαν, δασκάλα
Χρήσιμο θα ήταν οι συμμετέχοντες να φέρουν το δικό τους υπολογιστή (laptop)
Επίσης στο σεμινάριο θα παρουσιαστεί  το οπτικοακουστικό υλικό,  «Ταξιδεύουμε... με   προγράμματα  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης », που περιλαμβάνει παρουσιάσεις,  ιδέες  και πρακτικές προγρμμάτων Π.Ε.  από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το υλικό το έχουν επιμεληθεί και το παρουσιάζουν οι εκπαιδευτικοί της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, Πλακονούρη Σίση, Πρόεδρος του παραρτήματος και  Καραβά Λίλιαν, Γραμματέας.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο μέχρι την Πέμπτη 31 Μαΐου   στο τηλέφωνο: 6977441536 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: peekpe.pel@gmail.com, εφόσον υπάρχουν θέσεις συμμετοχής. Θα τηρηθεί απόλυτη  σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου  και στο διαδίκτυο, στο fb, στην ομάδα: ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου